Afbeelding
Foto:

In memoriam Daniel Ahout

Op 58-jarige leeftijd is na een kortstondige ziekte op 29 december jl., thuis, te jong overleden, ons zeer gewaardeerd lid de heer Daniel Ahout. Naast echtgenoot, vader, vriend en collega, kenden wij Daniel vooral als een zeer betrokken lid van onze harmonievereniging St Caecilia.

Als muziekliefhebber vond hij het vanzelfsprekend dat zijn kinderen muziekles gingen volgen bij onze harmonievereniging. Naast hun grootste fan, was hij zeer nauw betrokken bij onze harmonievereniging en bij de slagwerkers in het bijzonder.

Ook de maatschappelijke rol die de harmonie hier in Lieshout en Mariahout vervult sprak Daniel erg aan. Toen dan ook een van onze schellenboomdragers wegviel, heeft Daniel deze taak overgenomen. Hij genoot zichtbaar bij de vele uitrukmomenten van onze harmonievereniging.

Daniel was iemand van doorpakken. Het duurde dan ook niet lang of hij was lid van de DAC, de drumbandactiviteiten commissie. Hij trad daarbij vaak op als woordvoerder van de slagwerkers. Zo presenteerde hij ook vaak de slagwerkgroep bij de concerten die zij verzorgden. De laatste keer tijdens het Jumbomuziekfestival begin november 2016 hier in Lieshout (zie foto).

Als onderwijsman stond hij aan de wieg van het opleidingsbeleid van onze jonge slagwerkers. Een beleidsplan werd opgezet en ook het lerarenoverleg kwam van zijn hand. Hier plukken we al jaren de vruchten van. De laatste jaren was hij dan ook naast lid van de DAC ook lid van een andere commissie van onze vereniging namelijk de HOC, harmonie opleidingscommissie. Trots was hij als de slagwerkleerlingen van Frank en Ronald een optreden verzorgden. Hij zag dat het goed was!

Daniel bedankt voor alles wat je voor onze harmonievereniging en voor de slagwerkers in het bijzonder, gedaan hebt, wij zullen je missen. Het deed de harmonie en de familie erg goed om hem met korpseer uitgeleide te doen.

De leden van de harmonie wensen Andrea, Pascal en Vivian heel veel sterkte toe.

Bestuur, commissarissen en leden van Harmonie St Caecilia Lieshout – Mariahout.