Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Nieuwjaarsconcert Harmonie De Goede Hoop in teken van Maistro

Redacteur: Jac Babin
Fotograaf: Joost Duppen

Aarle-Rixtel - Harmonie De Goede Hoop verzorgde zondag 8 januari in een afgeladen Dreef een spectaculair nieuwjaarsconcert. DeMooiLaarbeekKrant was aanwezig, genoot van de mooie muziek en was getuige van de aftrap van een spiksplinternieuw evenement, genaamd Maistro, dat zich komend voorjaar gaat afspelen. Maistro houdt de gemoederen in Aarle-Rixtel nu al behoorlijk bezig!

Het project Maistro
Volgens Dirk Verhoeven en Ruud van de Weijer, projectleiders, is Maistro de Aarlese variant van het tv-programma Maestro. Een aantal bekende Nederlanders krijgt de opdracht, om voor het oog van een deskundige jury, een orkest te dirigeren.

"Nee, Maistro is geen taalfout", bezweren beide heren. "De oplettende lezer zal in het woord Maistro wel een woordspeling ontwaren", lacht Dirk raadselachtig. Acht bekende Aarlese inwoners gaan op 20 mei en 8 juli strijden om de titel Maistro van Aarle-Rixtel 2017.

"Was zeker moeilijk om kandidaten te vinden ?", oppert DeMooiLaarbeekKrant. Volgens Ruud konden ze de helft van de kandidaten rechtstreeks overtuigen. "En bij de andere helft kwam inderdaad bier te pas", geeft Dirk toe. " We hebben gestreefd naar een gezonde mix van jong en oud, van diverse verenigingen, van buurtschappen, ja zelfs van man of vrouw. Er zitten maar liefst drie vrouwelijke kandidaten bij de genomineerden! Over een vrouwelijk woord voor Maistro heeft het tweetal nog niet nagedacht. "Zal wel zoiets zijn als Maistra of Mai(s)tresse",veronderstellen ze.

De opbrengst van de finalerondes gaat naar goede doelen die de genomineerden zelf mochten kiezen. De publieksjury kan zijn stem laten horen via de volgende middenstanders: Bakkerij van de Brug, Slagerij Hegeman, Groenteboer van de Heuvel en Snoeperij Jantje. "Hoe dat precies werkt? Komt allemaal nog in de krant", zeggen ze haastig. Het nieuwjaarsconcert staat op het punt van beginnen…..

Het nieuwjaarsconcert
Na een kort openingswoord van de voorzitter geeft dirigent Martijn Pepels het teken en zet harmonie De Goede Hoop het stuk Le Rendez-vous de Chasse in, met daarin hoorngeschal zoals dat ook jaarlijks klinkt bij de vossenjacht rond kasteel Croy. Alle onderdelen worden vakkundig aan elkaar gepraat door Marie- Louise Magis. Guimar van der Weele, zingt prachtige liederen en de slagwerkgroep van De Goede Hoop, verzorgt samen met de slagwerkgroep St.Jan uit Wanroij een spetterende show onder leiding van Anthony Vogels.

Ook tijdens de pauze is iedereen vol lof over het hoge muzikale gehalte. "We zijn in tien maanden tijd stevig vooruit gegaan", stelt dirigent Pepels tevreden vast. "Ongelooflijk wat een muzikale passie in onze drie Laarbeekse kernen", volgens burgemeester Frank van der Meijden, die met de wethouders Briels en Buter aanwezig is.

Na de pauze volgen nog enkele nummers en als de voorzitter het einde van het nieuwjaarsconcert heeft aangekondigd volgt een staande ovatie voor de muzikanten, die op hun beurt het publiek bedanken met de Radetzkymars.

Intermezzo
Tegen het einde van het concert , breken Dirk en Ruud in om de namen van de genomineerden voor Maistro bekend te maken. De genomineerden stellen zichzelf kort aan het publiek voor met het goede doel, waarvoor zij de strijd aangaan: Jaqueline Swinkels (Snoeperij Jantje), Werner van Mierlo,(Jeugddriedaagse), Els van Beek (Muziek is Cool), Johan van der Linden (Jeugdcarnaval), Jolanda van der Leest (Freule Constancefonds), Harm Boons (denkt nog na), Peter Verschuuren (Cendra), Thomas Beniers (Alpe d'Huzes). De jongste genomineerde is Thomas Beniers (22). Hij wenst zijn toekomstige tegenstanders; "Alle succes, want jullie hebben dat hard nodig!" Deze woorden zullen later aan de bar door Jaqueline en Jolanda afgedaan worden als een grove daad van jeugdige zelfoverschatting. De strijd om de titel Maistro 2017 is in alle hevigheid losgebarsten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding