Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Vijf meest genoemde goede voornemens bij Teenz 2017

Redacteur: Meike Daniƫls
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Mariahout - Allereerst allemaal de beste wensen voor 2017! In een nieuw jaar gaan we allemaal weer goed van start. We proberen ons beste beentje voor te zetten. In het begin van het jaar spreek je dan goede voornemens met jezelf af. Maar of je die ook volhoudt? De MooiLaarbeekTeenz vroeg een aantal jongeren naar hun goede voornemens.

Top vijf van de meest genoemde voornemens:

1. Beter mijn best doen op school.
Dit goede voornemen hoor je redelijk vaak bij jeugd. Teenz willen beter opletten in de les en eerder beginnen met leren voor toetsen. Ze nemen zich voor om hun huiswerk nauwkeuriger te maken en tijdens de les meer vragen te stellen aan de leerkracht.

2. Minder snoepen.
Eigenlijk spreekt dit goede voornemen voor zich. Veel Teenz starten het nieuwe jaar met het eten van minder snoep. Maar een snoepje op zijn tijd kan eigenlijk toch geen kwaad? Als je dit maar niet te vaak denkt. Anders heeft dit goede voornemen geen zin.

3. Harder werken voor hetgeen wat je echt wilt.
Op internet zie je bijvoorbeeld een mooie nieuwe telefoon. Die wil je graag hebben. Je ouders vinden dat je hem zelf moet betalen. Als je iets graag wil, moet je er wel zelf iets voor doen. Hoe harder je voor iets werkt hoe sneller je datgene kan doen of kopen. En als je dan hard werkt, kun je meer dingen doen of kopen die je zelf wilt. Het geeft ook een kick om met je zelf verdiende spullen te pronken.

4. Voor jezelf opkomen.
Niet anderen laten beslissen, maar zelf keuzes durven en kunnen maken. Als iemand iets naars over je zegt, durven te zeggen dat het niet zo is. Voor iets uitkomen wat je graag wilt. Niemand laten denken dat jij een watje bent of helemaal niks durft. Want je durft het wel echt waar. Een tip die ik ooit geleerd heb: 'Ik kan het, ik wil het, ik doe het, NU!'

5. Meer genieten van de kleine dingen.
Als je om je heen kijkt, zie je zoveel dingen die voor jou zo vanzelfsprekend zijn. Als je je verplaatst in iemand anders kunnen deze dingen heel bijzonder zijn. Geniet van de dingen waarvan jij denkt dat die heel normaal zijn. Bijvoorbeeld lekker op de sociale media met je vrienden, dat kan echt niet in alle landen. Als je geniet wordt het leven zoveel mooier, en 2017 ook.