Afbeelding
Foto:

Daverende verrassing FC van de Burgt

Café-Zaal de Tapperij breidt voorsprong uit

Beek en Donk - Na de kerstkransjes en de oliebollen was het weer tijd om de zaalvoetbalkicksen onder te binden en de WAC-zaalvoetbalcompetitie te hervatten. Er was direct sprake van een daverende verrassing in de A-klasse.

In het treffen tussen de nummer laatst FC van de Burgt en de runner-up Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs wist eerstgenoemde de eerste punten van het seizoen te behalen en hoe!! Het werd maar liefst 7-2. Lindeboom wist niet waar het het zoeken moest, ondanks de vele kansen in de beginfase van dit duel. Daarna was het een bevlogen FC van de Burgt wat de ene na de andere treffer binnen schoot. Een unicum voor FC van de Burgt die zo het nieuwe kalenderjaar wel met een heerlijk gevoel begonnen.

Café-Zaal de Tapperij maakte dankbaar gebruik van deze offday van concurrent Lindeboom door ze direct op 6 punten achterstand te zetten. Zij wonnen zelf van de nummer 3 in de rangschikking, 1.FC Geerts. De Tapperij deed dus ontzettend goede zaken op de eerste speelavond van 2017. 1.FC Geerts kon niet echt een flinke vuist maken tegen de geoliede machine van de Tapperij. R. Ros en R. Martens troffen beiden tweemaal het doel in het met 6-0 gewonnen duel tegen de verrassing van de eerste seizoenhelft.

Het 3e duel in de A-klasse ging tussen Rijwielhandel van den Berg en Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Beide teams gingen op herhaling daar waar men elkaar ook voor kerstbreak trof in de eerst ronde van de beker. Toen was het Sevenmiles wat met de zege aan de haal ging en ook ditmaal trok het aan het langste eind. Als vanzelf ging het niet. Sevenmiles nam een gedegen 2-0 voorsprong, waarna Van den Berg de aansluitingstreffer binnen werkte. De hoop op een gelijkmaker werd door J. Hanegraaf aan diggelen geschoten, alhoewel de 3-2 via R. Staal nog tot stand kwam waardoor er nog 3 spannende minuten volgden. Uiteindelijk vierde Sevenmiles de overwinning en moest Van den Berg andermaal de nederlaag slikken.

De B-klasse kende deze speelavond één duel. De rode lantaarndrager Café Thuis trof in Hurkmans Plaatwerk BV een team welke dit jaar meedoet om de bovenste plekken. Er sloeg ook geen maat op de mannen van staal en zij namen dan ook een comfortabele 4-0 voorsprong waarbij het 2e doelpunt van E. Meulensteen een plaatje was. De bal werd over het gehele speelveld panklaar op de bol van de doelpuntenmaker gelegd. Café Thuis liet zich dit niet welgevallen en kroop uit haar schulp. Binnen een tijdsbestek van 2 minuten was de achterstand nog maar één goaltje. Voor Hurkmans het sein weer gas te geven en uit te lopen naar een 8-4 overwinning, waarmee het nu gedeeld aan kop staat.