Afbeelding
Foto:

Goed uit een rouwfase komen…

Zorg en ondersteuning bij rouw en verlies met creatieve werkvormen voor volwassenen en kinderen. Een plek om je verdriet te uiten, bij een verlies door de dood, doordat je jouw baan verliest, omdat je ernstig ziek bent, in of na een echtscheiding, welk verlies ook, het vraagt om rouw. Met of zonder hulp.

Rouwen is geen ziekte, rouwen is een proces, waarin je op zoek bent naar zekerheden, vreugde en ruimte voor jezelf, in een leven dat is veranderd doordat je iemands dierbaars moet missen, geen werk meer hebt of omdat je je alleen voelt om welke reden dan ook.

In Balans met Creativiteit helpt je hierbij.

De media lopen over, kranten staan vol, een dag na het overlijden van een popicoon of ander important person van de rouw verhalen. Rouw als massa-gebeuren.

Maar meestal is rouw 'klein' en persoonlijk.

Sinds enige tijd begeleid ik een groep mensen bij De Cirkel (inloophuis voor mensen met kanker). In mijn leven heb ik zelf ook verliezen gekend en ervaren dat mogen rouwen helpt.

In mijn werk als uitvaartverzorgster heb ik ervaren dat er voor nabestaande vaak na de dag van de uitvaart nog een lange weg te gaan is. Bij een nazorg bezoek vertelde mensen over hun verdriet en heb ik het geworstel gezien, vooral wanneer het om hen heen weer rustig wordt. Bij een goed afscheid, wat altijd weer mijn streven was, wordt een eerste stap in het rouwproces gezet. Met hart en ziel er zijn stond voor mij dan ook hoog in het vaandel. Ook nu in de begeleiding.

Sinds 2015 ben ik gecertificeerd rouwbegeleidster en wil ik op een creatieve manier mensen helpen in dat rouwproces.

Het doel van mijn creatieve ondersteuning is dat iemand weer durft te geloven en genieten van het leven. Ook in een normaal rouwproces kan een ruggensteun een welkome ondersteuning zijn.

Ondersteuning bij Rouw en Verdriet
Als je vastloopt in een rouwproces, dan kan naast alle hulp en steun van familie en vrienden, professionele hulp wenselijk zijn. Samen onderzoeken hoe je jouw verlies een plek in je leven kan geven. Met als doel een nieuwe balans in je leven te vinden.

We kunnen praten, wandelen of ervaringen delen in een groep. Ik zal ook hier creatieve werkvormen inzetten. We kunnen (verdiepend) schrijven of intuïtief schilderen; voor sommige mensen is dit 'makkelijker' dan praten, met veel woorden verliezen we soms onszelf, de kern of de essentie. Intuïtief schilderen is voor mij een waardevolle werkvorm die ik veel gebruik tijdens de rouwbegeleiding, individueel en in een groep(lotgenotengroep). Samen kijken we wat het beste bij jou past.

Rouwen moet je zelf doen, maar dat hoeft niet alleen. Rouwen doet zeer en kost 'even' tijd. Rouwen is voor veel mensen een hele klus.

Het is belangrijk om goed uit een rouwfase te komen. Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek mag je me mailen of bellen: info@misrie.nl / 06-48564364

INTUÏTIEF SCHILDEREN kun je bij mij ook wekelijks, in een klein groepje, als je gewoon wat meer tijd voor jezelf wilt hebben, om je hoofd leeg te maken of al schilderend werken aan een persoonlijk thema. op mijn site vind je hierover ook meer informatie.

Misrie van Rixtel
Haverkamp 20, Beek en Donk
T. 06-48564364
E. info@misrie.nl
W. www.misrie.nl

Misrie van Rixtel