Afbeelding
Foto: ingezonden

Eerste keer een dorpskwis in Mariahout en Lieshout

Mariahout - Mariahout en Lieshout houden op vrijdag 13 januari voor de eerste keer de dorpskwis 'Kweet ut'. Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van vrouwenvereniging oMase uit Mariahout, is het idee geboren om ter gelegenheid hiervan een dorpskwis te organiseren.

Na een trage start, iets nieuws moet even wennen, hebben zich inmiddels 22 teams aangemeld en leeft de kwis volop in het dorp. 22 zeer divers samengestelde groepen, qua leeftijd, geslacht en vaardigheden op de computer. Gelukkig zijn niet alle vragen te vinden op internet of in de boeken van de Heemkundekring, creativiteit en het eigen geheugen zijn hierbij ook belangrijk.

De mogelijkheid voor aanmelden is verstreken, maar bij diverse groepen wordt nu aangeklopt of men zich bij hen kan aansluiten. Kabels, aansluitingen, laptops, Ipads, boeken met name uitgaven van de heemkundekring , worden verzameld en een voorlopige verdeling van mensen over de 10 categorieën wordt op papier gezet.

'De geheime opdracht'
Cafetaria De Pelgrim sluit aan met een actie 'bittergarnituur'. De 'geheime opdracht' vindt plaats in de grote zaal van de Pelgrim, de 'denk-en-doe-opdracht' start in het buurthuis en verloopt verder op een andere plek in het dorp. Ook voor de sponsorvragen moet men soms de deur uit. Na aanstaande vrijdag weten we of het dorpskwis gebeuren ook in Mariahout en Lieshout levensvatbaar is.