Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

'Kwitnie Hoestom' winnaar Kwizut 2016

Redacteur: Ans van de Kerkhof
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk) & Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Beek en Donk – Afgelopen zaterdagavond liep sporthal d'n Ekker vol met de deelnemers van dorpsquiz Kwizut 2016 voor de bekendmaking van de grote winnaar.

In afwachting van de winnaar
Er deden in totaal 116 teams mee aan deze editie. Buiten gaan de temperaturen richting het vriespunt, maar in de hal lopen de temperaturen en de stemming steeds hoger op.
Tropische temperaturen vergezellen een verwachtingsvolle sfeer. De teams houden de digitale schermen nauwlettend in de gaten. Zodra de teamnaam vol in beeld komt, ben je namelijk uit de race voor de winst. Af en toe hoor je tussen de muziek door ergens vanuit de volgepakte zaal een teleurgesteld 'oooh'. Dat duurt echter nooit lang, want er is alweer gelegenheid om geintjes te maken over en met elkaar. De spanning wordt opgebouwd door de opzwepende muziek die dj Miss Sugaware de zaal in slingert.

De top 10
Bij de top tien aangekomen, verschijnt burgemeester Frank van der Meijden op het podium. Hij overhandigt de beste drie teams hun prijs. Op de derde plaats eindigt het team van Maria Goud. De tweede plaats wordt bezet door Nummerke drie. De absolute winnaar van 2016 is echter het team van 'Kwitnie Hoestom' die hun thuishonk hebben in Lieshout bij de handboogwinkel.

'Geheim recept'
Als we het winnende team vragen naar hun geheim is het antwoord: "Wij geven niet alles prijs maar het is vooral zaak het team goed te kennen en op hun specialiteit in te delen. Verder zoekt iedereen het maar zelf uit." Dit alles met gelach en gegier op de achtergrond van de rest van het team. Zij hebben zo'n dertig deelnemers. Voor de vierde keer deden zij mee. Na hun derde plaats van vorig jaar is het nieuwe doel, om volgend jaar hun dit jaar behaalde titel te prolongeren.

Kijk voor alle foto's op www.mooilaarbeek.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding