Afbeelding
Foto:

Lezing over water bij Heemkundekring De Lange Vonder

Beek en Donk - In deze leefomgeving speelt water een belangrijke rol. Men gebruikt drinkwater, spoelen afval ermee weg en de mensen douchen. Buitenshuis heeft de mensheid te maken met water in de bodem, in sloten, kanalen en rivieren. Al deze aspecten verdienen de nodige zorg om gevaar te bestrijden en het nut te optimaliseren. Daarin spelen de waterschappen een grote rol.

Tijdens de heemavond van heemkundekring De Lange Vonder op 24 januari wordt er stil gestaan bij de betekenis van het water in het dagelijks leven van mensen. Harry Brugmans, voormalig bestuurslid van waterschap Aa en Maas, houdt een lezing over de diverse manieren waarop zorg besteedt wordt aan oppervlaktewater en afvalwater. De werkzaamheden van het waterschap nemen daarbij een belangrijke plaats in. Naast algemene projecten is er bij de lezing speciaal aandacht voor het waterbeheer in Beek en Donk en de naaste omgeving.

Na afloop kunnen aanwezigen zich ook inschrijven voor een gratis excursie, in maart, naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel. De lezing wordt gehouden op dinsdag 24 januari in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk, aanvang 20.00 uur. Voor leden van de Lange Vonder is de toegang gratis, niet-leden wordt €2,00 gevraagd.