Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Redacteur: Iris Savenije Fotograaf: Joost Duppen

Mario van Dinther is de man van de radio. Zestien jaar lang heeft hij voor Omroep Kontakt gewerkt. De Boekelse lokale omroep mag nog steeds van zijn aanwezigheid genieten. Mario heeft daardoor al heel wat interviews afgelegd in zijn leven. Vandaag draaien we de rollen om en vragen we Mario het hemd van zijn lijf!

Laten we eens beginnen met: hoe gaat het nu?
"Naar omstandigheden gaat het goed. Een half jaar geleden heb ik een virus gekregen op mijn evenwichtsorgaan. Waarschijnlijk was dat een gevolg van stress en oververmoeidheid. Mijn coƶrdinatie en geheugen hebben een flinke klap gekregen. Het gaat steeds beter, maar je bent er wel even zoet mee. Het virus is een goede waarschuwing voor me geweest."

Is het ook de reden dat je gestopt bent bij Omroep Kontakt?
"Nee. Ik ga daar verder ook niet te veel over zeggen. Dat vind ik niet netjes. Laten we het erop houden dat we het ergens niet over eens waren. Toen heb ik besloten om te stoppen."

Volgens mij heb je het zonder Omroep Kontakt ook nog druk genoeg.
"Ik heb genoeg om handen. Er valt iets uit en dan heb je voor iets anders weer meer tijd. Ik probeer nu wel wat vaker aan mezelf te denken en mijn tijd anders in te delen. Momenteel ben ik voornamelijk bezig met Boekel Sport en Stichting Leergeld Gemert. Dat vind ik ook het leukste om te doen."

Wat houdt Stichting Leergeld precies in?
"Stichting Leergeld Gemert is er voor kinderen tot de achttien jaar uit Laarbeek, Bakel, Boekel en Gemert. We willen ervoor zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen in de maatschappij. Sommige gezinnen hebben helaas niet genoeg geld om dat mogelijk te maken. Dus of de kids nou willen sporten, muziek maken of iets voor school nodig hebben, Stichting Leergeld probeert dat voor hen te regelen."

Hoe vind je de gezinnen die het financieel moeilijk hebben?
"Mensen hangen hun financiƫle plaatje niet aan de grote klok. Daarom proberen we een signaleringsprogramma te verwezenlijken voor bewoners. In Gemert is dat al gelukt. Wanneer er een gezin ter sprake komt, gaat iemand van Stichting Leergeld kijken of ze aan de normen en criteria voldoen. Daarna vragen we wat de kinderen missen. Dat bieden we dan in de vorm van voorzieningen."

Je doet nogal wat vrijwilligerswerk. Geen wonder dat je een Laarbeeks Compliment in ontvangst hebt mogen nemen afgelopen jaar!
"Die zag ik echt niet aankomen. Ik had samen met ViERBINDEN de nominaties gefilmd. Sta ik naar de presentatie te kijken in het Dorpshuis in Lieshout, komt er nog een nominatie achteraan: ik. Ik was totaal verrast en heel dankbaar dat ik een Laarbeeks Compliment heb mogen ontvangen.

Stichting Leergeld is op zoek naar ambassadeurs voor de kernen Aarle-Rixtel en Lieshout. Heeft u interesse? Ga naar www.leergeld.nl.