Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV'33 fietst voor team Dirk van Gerwen

Redacteur: Ans van de Kerkhof
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Aarle-Rixtel - De eerste extra actie om het streefbedrag voor de Alpe D'Huzes bij elkaar te krijgen voor team Dirk van Gerwen is een feit. Thomas Neaum en Erwin van Dijk hebben zaterdag 21 januari het spits afgebeten met organiseren. Het is een activiteit bij ASV'33 geworden. "Wij zijn allebei lid van de commissie nevenactiviteiten van ASV'33 en daarom was de combi met de feestavond van de club gauw gemaakt", zegt Erwin.

Voorafgaand aan het feest moet er hard gewerkt worden op de hometrainers. Tweeëndertig teams hebben zich ingeschreven. Thomas geeft aan: " Het idee is ontstaan omdat dit in 2008 bij het 75 jarig bestaan van ASV'33 ook een keer is gedaan. Met achtentwintig ingeschreven teams zou het al prima zijn, maar dat het er tweeëndertig zouden worden van allerlei leeftijden hadden we niet durven hopen." In de kantine van ASV33, die voor deze gelegenheid is omgetoverd tot een fietswalhalla, is de stemming al opperbest. De kleedkamers en douches zijn beschikbaar voor de deelnemende teams, zodat iedereen fris is om aan de feestavond mee te kunnen doen.

Rond de klok van half acht loopt de kantine vol met deelnemers en supporters die het vocht al rijkelijk laten vloeien. De teams zijn elkaar al verbaal aan het uitdagen en het beloofd een spannende maar sportieve strijd te worden. Om acht uur precies starten de eerste rondes. Meteen zit de sfeer en de spanning er goed in. De rivaliteit groeit al. Er wordt volop aangemoedigd langs de kant en de zweetdruppels vinden hun weg naar de voorhoofden en ruggen van de fietsers. Na veel strijd is het deelnemersveld aan het eind van de avond gereduceerd tot vier teams die de ereplaatsen gaan verdelen. De strijd om het brons gaat tussen de teams Wouter Thijssen en Luuk van de Kerkhof tegen Ton Hendriks en Rob Roijackers. Het verschil is minimaal, maar Ton en Rob pakken de 3e plaats. Dan het slotstuk van de avond voordat het feest in volle hevigheid kan losbarsten. De grote finale. Thomas Fritsen en Nick Hendriks gaan de strijd aan tegen het team Rene de Vries en Robbert Mol. Fanatiek vliegen de trappers in het rond voor de winst. Thomas en Nick blijken net iets steviger op de pedalen te stampen dan hun tegenstanders. Dat brengt de volgende eindstand.

  1. Thomas Fritsen en Nick Hendriks
  2. Rene de Vries en Robbert Mol
  3. Ton Hendriks en Rob Roijackers.

Team Dirk van Gerwen is al een heel eind op weg om het streefbedrag van € 17.000 te halen. De laatst bekende stand voordat de activiteiten begonnen is € 11.000.

Elke maand vindt er een activiteit plaats tot het moment dat zij op 29 mei naar Frankrijk vertrekken. Kijk voor meer informatie over de Klokkenwandeling op 12 februari en fun bingo op 8 maart op de Facebookpagina van teamdirkvangerwen.

Afbeelding
Afbeelding