Afbeelding
Foto: Daphne van Leuken

Brede school De Muldershof ontvangt schoolschrijver Peter Vervloed

Redacteur: Lisa van Gerven
Fotograaf: Daphne van Leuken

Beek en Donk – Brede school De Muldershof gaat deelnemen aan het traject De Schoolschrijver. Kinderboekenschrijver Peter Vervloed uit Udenhout gaat een half schooljaar lang met de kinderen lezen, schrijven, toneelspelen en liedjes zingen. Woensdagochtend 25 januari werd de start van het traject feestelijk geopend.

Opening
Het is niet alleen de start van het traject De Schoolschrijver, maar ook de officiële start van de Nationale Voorleesweek. "Het is uniek dat De Muldershof meedoet aan De Schoolschrijver, want er zijn maar 50 scholen in Nederland die zich hiervoor hebben ingeschreven", begint burgemeester Frank van der Meijden. Sinds 2011 heeft de school een eigen bibliotheek, waardoor ze al meer doen op het gebied van lezen. Maar als de burgemeester peilt onder de kinderen wie er liever leest in plaats van sport of gamet, is zijn conclusie: "Er is nog veel werk aan de winkel."

Bekendmaking schoolschrijver
Het is tijd geworden om de schoolschrijver bekend te maken; achter een heel groot boek komt schrijver Peter Vervloed vandaan. Hij is naast schrijver ook schoolmeester geweest. "Ik ben al 30 jaar schrijver, maar mijn andere grote passie is muziek", vertelt Peter. "Muziek is me altijd bijgebleven." Na zijn feestelijke onderscheiding met confetti, pakt hij meteen zijn gitaar en begint een voorleeslied te zingen. "Het lied is van Roald Dahl uit het boek 'de fantastische meneer Vos'." Peter maakt er gelijk een feestje van. De kinderen moeten allemaal meedoen en ook de ouders langs de kant komen er niet onderuit. Er wordt geklapt en gestampt op de grond.

Als de opening voorbij is, gaat Peter gelijk aan de slag. Hij begint bij groep 6. "De focus van dit traject zal liggen op de groepen 5, 6 en 7", legt Esther Göring, leesconsulent van Bibliotheek De Lage Beemden uit. "Maar ook de andere groepen zullen een leuke 'leestijd' tegenmoet gaan."

Afbeelding
Afbeelding