BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Ruud van Vijfeijken, Bert Manders, Wouter van Vijfeijken, Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Ruud van Vijfeijken, Bert Manders, Wouter van Vijfeijken, Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers Foto:

Moeizame zege BC Lieshout

Lieshout - Het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout heeft een lastige uitwedstrijd gehad tegen het laag-geklasseerde Panache. In Eindhoven werd, na een aantal erg spannende partijen uiteindelijk wél met 3-5 gewonnen. Echter, door de drie verliespunten is de 'koplopers-voorsprong' van het mannenteam in de tweede klasse wél wat teruggelopen.

ESBV Panache-H3 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 3-5
In de startende dubbelpartijen ging alles nog op rolletjes. Bert Manders en Wouter van Vijfeijken wonnen met 11-21 en 18-21 de eerste dubbelpartij. Ook Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden deden dat. Zij wonnen met 9-21 en 17-21. Een prima voorsprong dus van 0-2 in de wedstrijd vóór aanvang van de singlepartijen. In die singlepartijen speelde Ruud van Vijfeijken als eerste heer. Na winst in de eerste set (14-21) kon Ruud het in de tweede set nét niet afmaken en verloor die set met 22-20, waarna de derde set niet meer liep en met 21-15 werd verloren. Tweede heer Wouter van Vijfeijken had zijn dag ook niet. Hij verloor na een spannende eerste set (22-20) ook de tweede set (21-14), waardoor de tussenstand gelijk getrokken was naar 2-2. Bert Manders speelde daarna als derde heer een gedegen partij: hij won met 10-21 en 14-21. Ook Laurence Roijackers, die als vierde heer aantrad, had weinig moeite in zijn partij: hij won met 6-21 en 5-21 en trok de tussenstand weer naar een comfortabele 2-4. In de afsluitende dubbelpartijen was vooral de partij van Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers boeiend. In de eerste set was de ultieme score van 30-29 nodig om een winnaar aan te wijzen. Ook de tweede set was uiterst spannend en werd met 20-22 gewonnen, waardoor een derde set nodig was: die werd uiteindelijk jammerlijk verloren (21-14). Bert Manders en Jeroen van der Heiden hadden minder moeite en een minder spannende partij. Met 8-21 en 7-21 was het verschil veel te groot om er een leuke wedstrijd van te maken en werd de eindstand dus met 3-5 opgemaakt.

Wokken
Jaarlijks wordt het initiatief genomen om gezellig, gezamenlijk te gaan wokken, met alle seniorleden van Badminton Club Lieshout (én partner/introducé). De animo is hier steeds behoorlijk groot voor. Dit jaar heeft de vereniging zondag 29 januari geprikt voor dit 'wokfeest'. Vanaf 18.00 uur zullen de badmintonners zich verzamelen bij Restaurant Kota Radja in Gemert, dat dit jaar gekozen is.

Programma zondag 29 januari
10:00 uur: BCL-U15/SportPoint Gemert – BC Bavel-U15/2
10:00 uur: BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Veerkracht-H2
11:00 uur: Deelname Laarbeek activiteit van ATTC'77
18:00 uur: Wokken (senioren)