Afbeelding
Foto:

Dubbel gevoel

Eindelijk, eindelijk vriest het een paar weken achter elkaar, de schaatsen kunnen onder gebonden worden! Op veel plekken in Laarbeek zie je volwassenen en kinderen genieten van de ijspret. En eindelijk, na jaren een schaatsbaan aangelegd te hebben kan er bij groenteboer Frans van den Heuvel in Aarle toch echt geschaatst worden.

De aanhoudende vorst heeft echter ook een keerzijde, want de dieren in onze natuur krijgen het erg zwaar. Je ziet op veel plekken een reiger zielig langs de waterkant staan, want ze vinden steeds moeilijker een plekje om te vissen. Voor de ijsvogels is het helemaal dramatisch, omdat deze soort echt aangewezen is op kleine visjes als prooi en langzaamaan vriest bijna alles dicht.

In deze weken kan er zo maar driekwart van dit prachtige vogeltje sterven van de honger, gelukkig hersteld de soort zich snel na een paar zachte winters. Ook deze vos ging overdag op zoek naar voedsel zodat ik tijdens een struinrondje op Croy volop kon genieten van onze Mooie Laarbeekse natuur!

Afbeelding