Een doelpoging van Manon van Eijndhoven
Een doelpoging van Manon van Eijndhoven Foto: Ine Coolen

Flamingo's 1 loopt achter de feiten aan

Mariahout - Voor Flamingo's 1, gesponsord door Auto Corsten, stond er op zondag 22 januari een thuiswedstrijd tegen Klimroos uit Hoogeloon op het programma. Klimroos 1 draait bovenin mee en Mariahout staat met twee punten onderaan op de ranglijst. Dus het is geen makkelijke opgave om punten in Lieshout te houden.

Dat laat de bezoekende ploeg vanaf de start ook duidelijk zien. Waar Flamingo's in de eerste aanval een vrije worp mist, is de tegenstander hierin in het andere vak wel effectief. Binnen een paar minuten gevolgd door een raak afstandsschot, 0-2. Met twee afstandsschoten maken Sanne Scheepers en Anouk van Eijndhoven de stand gelijk. De scheidsrechter houdt het kort, kent menig vrije worp toe en na 2-3 trekt Manon van Eijndhoven de score weer gelijk. Sanne Scheepers tekent daarna van afstand 4-3 aan en met een kort kansje zet zij halverwege de eerste helft de voorsprong op 5-3. Dit is echter van korte duur en helaas kan Flamingo's het spel niet beheersen. Er zijn veel slordige passes met het nodige balverlies. Hoogeloon profiteert en scoort zes doelpunten op rij. De thuisploeg weet in deze fase slechts één keer te scoren, de ruststand komt hiermee op 6-9. Na rust blijft Klimroos veel verdedigende druk zetten op de aanval van Flamingo's, waardoor ze niet meer dichterbij kunnen komen. Het lukt Flamingo's niet om het geslagen gat nog te dichten. Anouk scoort het zevende en Manon het achtste doelpunt voor Flamingo's. Het staat 8-10 na tien minuten speeltijd van de tweede helft. Klimroos blijft gewoon goed spelen en scoren. Martje van de Broek zet de stand op 9-12 en daarna komt Flamingo's weer dichterbij tot 10-12 door een doelpunt van Neeltje Berkvens. Jammer genoeg volgt er dan een fase waarin de gecreëerde kansen door het aanvalsvak niet worden verzilverd. Klimroos loopt opnieuw uit, 10-15. Flamingo's benut nog een strafworp en Helen van Wanrooij bepaalt de eindstand op 12-16.

Zondag 29 januari reist Flamingo's 1 af naar Millingen aan de Rijn voor de wedstrijd tegen ODIO.

Flamingo's 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, ontving Oranje-Wit. Ook een team dat bovenin meedraait en ook geen gemakkelijk opgave om te winnen. In de eerste helft gaat het gelijk op. Met drie rake afstandsschoten en twee strafworpen aan Mariahoutse zijde, staat het 5-5 op slag van rust. Na de rust lijkt Oranje-Wit vleugels te krijgen en treft een keer of vijf achtereen raak van afstand. Bij een stand van 6-12 wordt duidelijk dat Senioren 2 vandaag te kort komt. De eindstand 8-13.