Nog plaats voor Laarbeekse Vrijwilligers en Mantelzorgers bij diverse workshops en infoavonden

Laarbeek - ViERBINDEN Vrijwilligerswerk en Mantelzorgondersteuning organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen/ workshops/ informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie).

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat wij ervan overtuigd zijn dat we met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Voor de volgende training is er nog plaats voor meerdere mantelzorgers.

Workshop Encaustic Art kaarten maken
Encaustic Art is een schildertechniek, waarbij pigmenten vermengd worden met hete bijenwas, hars en nog een paar stoffen in verschillende kleuren. Tijdens deze workshop worden er Encaustic Art kaarten gemaakt. De workshop wordt gehouden op dinsdag 7 februari van 19.30u – 21.30u in het Buurthuis Mariahout.

Informatieavond Beschermingsbewind vanwege problematische schulden
Klaartje van Ham – de Ruijter, beschermingsbewindvoerder bij Mentum Begeleiding in Beek en Donk, zal deze thema-avond vertellen over bewind voering bij mensen met problematische schulden. In de participatiemaatschappij wordt er veel verwacht van vrijwilligers. Vrijwilligers ondersteunen en adviseren. Maar wat als dit onvoldoende is en overname gevraagd is? Hoe kunnen vrijwilliger en bewindvoerder samenwerken? Hoe verloopt zo'n traject en waarom groeien schulden vaak, ondanks dat er een beschermingsbewindvoerder is aangesteld? De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 7 februari van 19.30u – 21.30u.

Workshop Bladen maken
In de workshop ontdekken bladenmakers in spé wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mooi verenigingsblad. De deelnemers krijgen een paar simpele handvatten en tips aangereikt waarmee hun blad snel sprongen vooruit maakt. In de workshop komen onder meer de volgende punten voorbij:
-Hoe maak ik een pagina op?
-Waar gebruik ik welke foto?
-Hoe levert ons blad geld op?

Verder wordt tijdens de workshop kort uitgelegd welke oplossingen Editoo biedt voor veel voorkomende communicatievraagstukken. We laten kort zien hoe hun gratis software werkt en hoe het eindresultaat eruit kan zien. Natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen. De workshop wordt gehouden op woensdag 8 februari van 19.30u – 21.30u.

Aanmelden voor bovenstaande workshops en/of informatieavond voor 1 februari of meer informatie? Neem contact op via emailadres vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492 328800.