Afbeelding
Foto:

Restaurant 'Amon' opent de deuren in Beek en Donk

Beek en Donk – Familie Nashed opende gisteren de deuren van de nieuwe pizzeria op het Piet van Thielplein in Beek en Donk. De zaak heet Amon. "Na 26 jaar in Heeswijk-Dinther een dergelijk soort zaak te hebben gerund, hebben we er veel zin in om in Beek en Donk aan de slag te gaan", vertelt Manal Nashed.

Wie zijn jullie?
"Wij zijn familie Nashed en dertig jaar geleden vanuit Egypte hier in Nederland (Veghel) komen wonen. We zijn toen gelijk begonnen in de horeca; 26 jaar lang hadden we een pizzeria-shoarmazaak in Heeswijk-Dinther."

Wat gaan jullie verkopen?
"Allerlei verschillende soorten pizza's. Ze zeggen dat wij de beste hebben van heel de omgeving. Daarnaast kun je bij ons ook shoarma, döner kebab en schnitzels bestellen. We zijn lang bezig geweest om deze zaak op te bouwen en willen graag onze eigen specialiteiten blijven behouden. Dus van ons hoef je geen friettent te verwachten."

Waarom beginnen jullie in Beek en Donk?
In 1991 zijn we een pizzeria in Heeswijk-Dinther begonnen. Na 26 jaar vonden we het wel genoeg geweest. Na 1 jaar gestopt te zijn, kreeg mijn man toch heimwee en kon hij er niet mee leven dat hij geen zaak meer had. Toen wij op het Piet van Thielplein toevallig dit pand tegenkwamen, waren we meteen verliefd. De vorige eigenaar wilde weg en wij wilden het graag overnemen."

Hebben jullie nog speciale acties?
Op 3,4 en 5 februari hebben wij een openingsactie. Dan zijn alle schotels en pizza's voor de halve prijs. Daarnaast hebben we nog twee vaste acties. Op elke woensdag – onze traditionele pizzadag - zijn alle pizza's maar €5,00. Op elke donderdag kost een döner kebab schotel maar €6,00.