Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Gezellige kletsavond Ganzegat

Redacteur: Thea Wich
Fotograaf: Joost Duppen

Aarle-Rixtel – In een, door de carnavalsvereniging sfeervol ingericht en goed gevuld Multifunctioneel Centrum 'De Dreef' vond zaterdagavond 28 januari de eerste van de twee 'Ganzekwekavonden 2017' plaats. Het enthousiaste publiek kon genieten van een zeer gevarieerd klets- en amusementsprogramma.

Opening
Prins Hans D'n Derde was er klaar voor. Stralend betrad hij met zijn gevolg om 19.45 uur het podium. Met de welkomstwoorden van uitstekend spreekstalmeester Erik van der Velden en de eerste dans van de dansmariekes werd de kletsavond geopend. Rob van Elst beet als dokter Dik Knipscheer het spits af. Deze breedgeschouderde 'gienekeloog' uit Groesbeek had net zijn duizendste baby ter wereld gebracht. De bevalling was wat tegen gevallen want 'het was een spuuglelijk kind'. Dat dit geen uitzondering was en ook in Ganzegat voorkwam, wist hij statistisch goed te onderbouwen: "Eén op de drie wordt lelijk geboren. Kijk maar eens eerst rechts van je en daarna links. Als ge tussen twee knappe mensen zit dan weet je genoeg."

"Biologie is het mooiste dat er is." Tenminste als we kletser Peter van der Maas kunnen geloven: "Ze denken dat ik de hele dag niks doe. Dat is niet waar, ik doe de hele week niks." Als Peerke de bioloog, behangen met klimop en een gigantische spin op zijn rug, had hij meteen de lachers op zijn hand, zeker toen hij in geuren en kleuren en zeer beeldend vertelde wat er allemaal gebeurde toen hij met zijn 'bakkes' op een hectometerpaaltje van de ANWB was gevallen. Zijn biologieles, inclusief dierengeluiden van een zieke 'kiep' en een zeeleeuw met astma, werden door het publiek terecht beloond met 'Wat een spreker is die man'. Groot applaus was er ook voor de nieuwe lichting dansmariekes. Op eigentijdse muziek en stoer gekleed brachten zij een swingende showdans.

Sfeervol verloop van de avond
Na het intermezzo, waarin Walter van Boekel vanwege zijn inzet voor de Dorpsfeesten benoemd werd als Opperganzetrekker 2017, kon het publiek genieten van Duo Vreemd. Voor dit kolderieke duo kon de avond bij aanvang al niet meer stuk: "Aarle-Rixtel is de enige plaats waar we terug mochten komen." Zij gaven een spetterende show, waarin uitstekend geacteerde sketches en op zijn 'Duo Vreemds' gezongen nummers elkaar afwisselden. Mede door de continue interactie met de zaal, kregen zij het publiek helemaal op hun hand. Leo Lucassen kreeg al zittend op de rand van het podium, vanwege zijn voornaam, een prachtige serenade. Ook een andere bezoekster, Kristel, werd betrokken bij de act van Duo Vreemd. Met verve gaf zij invulling aan de opdrachten die het lachwekkende duo aan haar vroegen. Als volleerd mannequin paradeerde zij over de catwalk. Als beloning kreeg de jonge Beek en Donkse hiervoor een onderscheiding van prins Hans D'n Derde.

Alex Wintermans uit Hank betrad als Vincent van Gogh de ton. Deze kunstschilder van beroep, zeer herkenbaar met strohoed, schildersezel en één gigantisch oor, vertelde al schilderend over zijn zware leven op de schilderschool. Het amusementsduo Niks en un Bietje nodigde het publiek uit te gaan staan en de wave te doen bij enkele van hun feestnummers met eigen geschreven humoristische teksten.

Frank Schrijen had als Zatte Gradje zonder fiets veel moeite om de ton te bereiken. Eenmaal daar gearriveerd, kreeg hij de zaal met zijn anekdotes over schoonmoeder en echtgenote, helemaal 'krom' van het lachen. Met zijn fenomenale mimiek en timing, die hij wist te combineren met talloze grappen, kon het publiek niet genoeg van hem krijgen.

Speciale ode
Met een stortvloed aan raadseltjes zoals "Het is wit en het waggelt: ne Ganzegatter" begon de hilarische act van Striepke Veur. In plat Hellimonds brachten deze oude rotten in het vak vervolgens een aantal prachtige sketches afgewisseld met vaak tweestemmig gezongen en professioneel, op keyboard begeleide, nummers. Een speciale ode brachten zij aan de hofkapel. Vanwege de uitstekende muzikale omlijsting, onder leiding van Stan Beekmans, was dit geheel terecht. Al met al kan de carnavalsvereniging terugkijken op een zeer geslaagde avond en lijken de Ganzegatters klaar te zijn voor het naderende carnavalsfeest. Alaaf!

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding