Kinderen beoefenen hun favoriete sport; badminton
Kinderen beoefenen hun favoriete sport; badminton Foto: Joost Duppen

'Open Jeugdtoernooi' BC Mixed trekt ruim 100 deelnemers

BC Mixed houdt zichzelf en de sport 'warm'

Redacteur: Rudy van den Enden
Fotograaf: Joost Duppen

Beek en Donk - Zien we de laatste jaren het aantal badmintontoernooien wat teruglopen, de animo om op het Open Jeugdtoernooi BC Mixed te spelen is enorm groot. Liefst 113 inschrijvingen geven aan, dat BC Mixed de juiste snaar heeft weten te raken bij tal van jeugdigen, die de badmintonsport een warm hart toedragen.

Op het scherpst van de snede werd er dan ook gestreden, om elke wedstrijd tot een goed einde te brengen, met bovenal veel plezier en sportiviteit voorop.

Voor de derde keer hield BC Mixed het 'Open Jeugdtoernooi 2017' op zondag 29 januari. Dit alles vond plaats in Sporthal Den Ekker te Beek en Donk, waar zij mochten rekenen op een topbezetting, gezien ook de vele inschrijvingen uit de regio.

"Het is inderdaad zo, dat de laatste jaren steeds minder badmintontoernooien georganiseerd worden, maar wij als een 'gezonde' club, vinden het onze taak om jeugdige leden de kans te bieden, hun favoriete sport in wedstrijdvorm te kunnen uitoefenen. Hiernaast moet je ook als vereniging blijven werken aan het 'warm' houden van jouw sport, jouw club. Zo zijn we gestart met badMINIton, het bezig zijn met badmintonnen met de allerkleinsten en zijn we ook een beginnerscursus opgestart voor volwassenen, die in een tiental lessen de badmintonsport kunnen ervaren. Door deze activiteiten hebben we én jeugdleden én senioren in onze vereniging mogen verwelkomen", vertelt voorzitter Ton Slaets enthousiast.

Ton vervolgt: "We hebben het geluk veel vrijwilligers in ons midden te hebben, zodat we ook een gedegen organisatie kunnen wegzetten. Zo hanteren we onze 'eigen tellers', zij zijn goed te herkennen aan een felgroen clubshirt. Daarnaast laten we de spelers/speelsters, kort voor aanvang van de wedstrijd in een soort van 'wachtbank' plaatsnemen, waar ze worden opgehaald door deze scheidsrechters. Dit hebben we bij een andere vereniging gezien en dat werkt perfect. Je hoeft per slot van rekening het wiel niet zelf uit te vinden, als je maar goed kijkt bij anderen".

In zijn 6e jaar als voorzitter, geeft Ton Slaets hiermee aan dat het vaak de kleine dingen zijn die tot een succes leiden, zoals ook de gemaakte foto's van het toernooi direct op de site zetten en in een powerpoint, dit op de schermen in de kantine laten 'draaien' en luisteren naar wat leden en vrijwilligers te melden hebben. "We moeten meegaan met de tijd en aandacht hebben voor wat er leeft. Zo hebben we voortaan elk jaar een ledenbarbecue, een idee dat geopperd is door enkele leden. We hebben hen toen laten kijken hoe ze dit wilden organiseren, wat het moest kosten, etc. Met hun voorstel zijn wij nadien als bestuur akkoord gegaan en inmiddels is deze barbecue-avond niet meer weg te denken, als ook onze jaarlijkse vrijwilligersavond".

Hiermee geeft de voorzitter aan dat de mensen 'gekend' worden en dat daardoor ook de animo groot is om mee te helpen. En geholpen heeft iedereen! Als ook velen 'gebadmintond'!

Natuurlijk willen ze u dan ook enkele uitslagen mededelen. Voor alle uitslagen wordt u verwezen naar de website www.toernooi.nl, zoekend in de categorie badminton, op BC Mixed.

In de herenenkel A klasse won Michael Hollanders, lid van BC Mixed en bereikte Robin Slaets (dochter van…én lid van BC Mixed) maar liefst twee finales, waarvan ze de Damesenkel A klasse won en in de Damesdubbel A klasse met Eva Schardijn tweede werd.

Ook een ander lid van BC Mixed, Nena van de Vorst, liet zichzelf van haar beste kant zien en won zelfs twee finales; één in de Damesenkel C klasse en in de dubbel C klasse met clubgenoot Mirne Jansen. Maar gezien het enthousiasme van de talrijke jeugdige spelers en speelsters, was het meedoen hier belangrijker dan winnen.

De 'eigen tellers' houden de score bij
Vrijwilligers aan het werk bij BC Mixed