Basisonderwijs maakt kennis met duurzaamheid

Laarbeek - Voor het eerst wordt er op donderdag 2 februari een duurzaamheidsmiddag voor het basisonderwijs in Laarbeek gehouden. Tijdens deze middag presenteren diverse organisaties zich via een korte pitch aan de scholen. Op deze manier kunnen scholen kennismaken met het beschikbare aanbod voor de scholen als het gaat om duurzaamheid.

De middag wordt georganiseerd door de Stichting Duurzaam Laarbeek en de gemeente Laarbeek, in samenwerking met het basisonderwijs en wordt gehouden in basisschool De Driehoek in Aarle-Rixtel.

De gemeente Laarbeek en Stichting Duurzaam Laarbeek zetten zich samen in voor een duurzaam en groen Laarbeek. Laarbeek mag zich immers al de groenste gemeente van Nederland noemen, maar dit vraagt voortdurend aandacht. Vanuit de gedachte 'de jeugd heeft de toekomst', zijn kinderen een belangrijke doelgroep. Daarom zijn de stichting en de gemeente in gesprek gegaan met het onderwijs.

Duurzaamheid is ook voor veel scholen een speerpunt: voor de één al iets meer dan voor de ander. Het idee van de stichting en de gemeente om te bekijken hoe het thema 'duurzaamheid' beter geïntegreerd kan worden in het onderwijs, werd zeer positief ontvangen door de scholen. Denk hierbij aan een educatief programma, maar ook een groener speelplein of het opwekken van zonne-energie behoort tot de mogelijkheden. Voor elke optie zal de gemeente een deel van de kosten voor haar rekening nemen.

Tijdens de bijeenkomst van 2 februari proberen de diverse (lokale en regionale) aanbieders de scholen enthousiast te maken voor hun dienst of product. Het is de bedoeling dat de kinderen hier vanaf schooljaar 2017-2018 iets van gaan merken, waarbij het elke school vrij staat hoe zij daar vorm en inhoud aan willen geven. De gemeente en de stichting hopen dat niet alle scholen hetzelfde idee omarmen: diversiteit maakt het mogelijk om te kunnen vergelijken. Wat slaat aan bij kinderen? Wat heeft effect? Ze gaan het zien!

Dit initiatief maakt deel uit van het programma Laarbeek Energiek. Dit is het duurzaamheidsprogramma van de gemeente Laarbeek.