Taalvrijwilligers Kledingbank starten Taalcafé

Beek en Donk - Op initiatief van een aantal vrijwillige taalcoaches wordt er op maandag 6 februari in het Ontmoetingscentrum begonnen met een Taalcafé. Maar wat is dat eigenlijk, een Taalcafé?

Een Taalcafé is een ontmoetingsplek voor anderstaligen die graag Nederlands willen praten. Het biedt de mogelijkheid voor mensen om elkaar te ontmoeten, met elkaar te praten en samen een taal te leren op een informele en gezellige manier.

Het doel van de vrijwilligers is om anderstaligen te helpen zich beter te redden in deze samenleving. Ze hopen dat de mensen op deze manier ook meer contacten krijgen in hun omgeving. Sommigen hebben dan wel een inburgeringscursus gehad, maar kunnen nog niet goed met anderen praten omdat ze het gewoon te weinig doen. Hopelijk kan het Taalcafé daar verandering in brengen. Het is goed om de anderstaligen uit hun isolement te halen en ze kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur, regels en gewoontes. Andersom leren ook de vrijwilligers op deze manier andere culturen kennen. Dit kan door met elkaar te praten, te lezen en spelletjes te doen. Er kan gepraat worden over problemen waar mensen mee zitten, maar er moet ook gewoon gezellig gekletst worden.

Iedereen moet er plezier in hebben, want iedereen telt mee en iedereen moet mee kunnen doen. Vanaf 6 februari gaat er elke 2 weken een Taalcafé plaatsvinden in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk op maandagmiddag van 13.15 uur tot 15.00 uur. Voor meer informatie, bel: 06-40619451.