De Ganzegatse dansmariekes
De Ganzegatse dansmariekes Foto:

Leuke Seniorenmiddag in Ganzegat

Aarle-Rixtel - De jaarlijkse Seniorenmiddag begon met een kleine tegenvaller. Grootvorst Erik meldde midden in Multifunctioneel centrum De Dreef dat het eerste amusement van de middag helaas verhinderd was.

De bijna 150 aanwezigen reageerden nauwelijks. Zij zagen namelijk in dat de grootvorst niet in zijn normale pak op het podium stond. Hij vormde namelijk samen met Mark en Bjorn van de Raad van 11 de groep Verhinderd. Zij gaven een optreden weg dat bijzonder goed in elkaar zat. De liedjes bevatten actualiteiten en grappen. Hun een na laatste lied 'hedde die steken gezien' kan zelfs al regionale bekendheid genieten. Wie zal zeggen waar deze mannen volgend jaar staan.

Gans Anders greep als 2e amusementsgroep terug naar vroeger. Vroeger toen de mist zo dicht was, dat je je fiets er tegen aan kon zetten, vroeger toen Prins Hans d'n Derde nog Prins Hans d'n Tweede was. Zij grepen ook weer terug naar de actualiteiten in het dorp en de omgeving. Zo konden ze uitleggen dat de kans op winnen van de straatprijs groter is dan de kans op het verkrijgen van een huurhuis. Verder stonden ze even stil bij enkele bekende namen die gestopt zijn, zoals het Gemeenschapsblad, Tjeu van Bracht en Hans en Tiny Verbakel. Wellicht dat de Kermis aan dit rijtje toegevoegd gaat worden. Zij hopen van harte dat Gans Anders nog lang niet in een dergelijk rijtje genoemd gaat worden.

Na een frisse en moderne showdans van de Ganzegatse Dansmariekes mocht Frans Bevers het podium op. Als militaire dokter, Ciske de Hospik, maakte hij een half uur lang de dienst uit. Zijn orders werden strikt uitgevoerd door, onder andere, de Hofkapel. Zijn grappen waren minder dwingend, maar wel ijzersterk.

De middag werd twistend en met Rock & Roll afgesloten door een Grease-act van Dè Vèlt Op. Ze kunnen met plezier terugkijken op een erg geslaagde middag.

Ze kijken ook zachtjes aan vooruit naar de 2e Ganzekwekavond op 11 februari. Er zijn nog enkele kaarten te koop bij Snoeperij Jantje, maar let wel: het is van oudsher de drukste avond, dus ben er op tijd bij.