Afbeelding
Foto: ingezonden

Bijeenkomst Helmond 10 februari: 'de toekomst van uw pensioen'

Er komen steeds meer ouderen en ze leven veel langer. Vraagt u zich ook wel eens af hoe het ouderenbeleid er morgen uitziet? Wat vindt de overheid, of beter wat vinden de politieke partijen, en wat vinden we zelf? Nu de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur staan krijgt dit thema weer de volle aandacht. Begrijpelijk.

Langer thuis blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving wordt in de huidige participatiemaatschappij bevorderd. Hulp door en voor anderen en zelfhulp worden daarom erg gestimuleerd. Oplossingen worden daarbij onder meer gezocht in de mantelzorg, het ouderdom bestendig maken van woningen en (andere) voorzieningen die de WMO ons biedt. En als het dan echt niet meer gaat, vallen we terug op de verpleeghuiszorg. Met hun manifest 'scherp op ouderenzorg' hebben Hugo Borst en Carin Gamers zich opgeworpen als waakhonden voor een goede en rechtvaardige verpleeghuiszorg.

Een andere vraag luidt 'hoe lang mogen of moeten de ouderen doorwerken'? Hier raken we het thema rondom AOW-leeftijd, de AOW uitkering en de pensioenregelingen. Net als bij het vorige onderwerp speelt ook hier het rechtvaardigheidsgevoel een grote rol. En daar denken mensen verschillend over. En wat het moeilijk maakt is dat sommige onderwerpen vooral lokaal worden aangepakt terwijl andere onderwerpen om een nationale of zelfs internationale oplossing vragen. In hun verkiezingsprogramma's spelen politieke partijen daarop natuurlijk in.

De gezamenlijke CDA afdelingen uit de Peelregio, waaronder Laarbeek, houden op vrijdag 10 februari een bijeenkomst over het ouderenbeleid. We hebben daarvoor als spreker uitgenodigd Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid van het CDA. Pieter is woordvoerder voor financiën, pensioenen, belastingen en Europa. Onder de titel 'de toekomst van uw pensioen', legt hij het accent op de AOW, de levensverwachting, de pensioenleeftijd en de financiële consequenties. Er kunnen vragen worden gesteld, ook over het ouderenbeleid in het algemeen en andere zaken.

De bijeenkomst wordt gehouden in Helmond in de Cacaofabriek, Cacaokade 1. Van 12.30 uur tot 14.30 uur. Iedereen is van harte welkom, ook niet-CDA leden. Elders in deze MooiLaarbeekKrant vindt u een advertentie met uitnodiging en foto.

Met vriendelijke groet,

Namens CDA Laarbeek
Jacques Kals