Afbeelding
Foto: Johan Maas

Geslaagde Valentijnsdag in Franciscushof

Redacteur: Dieuwke Kommerij
Fotograaf: Johan Maas

Lieshout – Afgelopen dinsdagochtend, op Valentijnsdag, stond de koffie voor iedereen klaar in Franciscushof. De ballonnen, in hartvorm natuurlijk, lagen op tafel én de leerlingen van groep 6 van de Sprankel hadden koekjes gebakken. De vorm laat zich raden... hartjes.

"Vrienden voor het leven"
Ouders die naar hun kind komen kijken, ouderen, vrouwen van de koffieochtend in Lieshout en andere dorpsgenoten hebben de weg gevonden naar Franciscushof. De sfeer is ongedwongen en er wordt volop 'gebuurt'. De leerlingen van groep 6 zingen o.a. 'Brabant' van Guus Meeuwis en 'Vrienden voor het leven' van Jan Smit. Er is leven in de brouwerij en er worden zelfs nog gezelschapsspelletjes gespeeld.

"Opgewekte stemming is besmettelijk"
Sandra Garenfeld merkt op: "Ik vind dat dit verbindt. Je spreekt anders niet zo snel op deze manier af. En nu gebeurt dat wel. Ik vind dat leuk, zeker nu ik hier zo'n gemêleerd gezelschap zie. Ook oud-huisarts Herman van Loen is positief. "Zo'n activiteit als dit geeft een opgewekte stemming. Dat kan iedereen wel gebruiken, zeker omdat het besmettelijk werkt."

Altijd prijs in Franciscushof
Na het koffiedrinken is er zelfs een loterij waarbij Carla Jaspers, locatiemanager van Franciscushof, allerlei cadeautjes tevoorschijn tovert. Niemand gaat zonder een kleinigheid de deur uit. Zij belooft in de toekomst meer van dit soort activiteiten mogelijk te maken. Misschien komt er zelfs een ruilbeursje van voetbalplaatjes met opa's en oma's erbij. We wachten het af. In ieder geval is het mogelijk gebleken hoe snel iets dergelijks te organiseren is. Met de basisschool, Franciscushof en een aantal enthousiaste vrijwilligers. Hartverwarmend!