Aben & Slag Advocaten laat geen spaan heel van Café Thuis

Koplopers kennen lastige avond

Beek en Donk - Het was kantje boord donderdagavond voor de koploper van zowel de A-klasse als de B-klasse. Café-Zaal de Tapperij kende in Heesakkers Administratie & Advieskantoor een stugge opponent.

De huidige nummer 3 in de rangschikking toonde zich dapper en strijdvaardig in haar duel met de ongenaakbare nummer 1. Het nam na een kwartier spelen brutaalweg een voorsprong nadat de bal tegen de touwen werd gejaagd door R. Slaets. De kentering kwam halverwege het duel toen via C. van de Bogaard de gelijkmaker werd aangetekend. R. Engels schoot de Tapperij op voorsprong wat direct de eindstand betekende. Kostbare punten voor de Tapperij, applaus voor Heesakkers.

Eenzelfde lot onderging Meulensteen/van Lieshout in haar duel met de koploper van de B-klasse. DK Garagebedrijf startte voortvarend met een vlotte 1-0. Daarmee leek de stempel op het duel gedrukt, maar het stugge Meulensteen liet zich niet de kaas van het brood eten. Tot tweemaal toe wist het een achterstand recht te trekken. De beide ploegen leken zich tevreden te moeten stellen met een gelijkspel, totdat in de slotfase Meulensteen een mannetje even moest missen. Dat was koren op de molen van DK. T. van Oort trof ten tweede male doel en waarborgde daarmee 3 waardevolle punten, Meulensteen teleurgesteld achterlatend.

De klapper van de avond viel te beurt aan Aben & Slag Advocaten. Deze stoomwals verpletterde Café Thuis. Er viel voor hen geen enkele eer te behalen, ondanks dat de beginfase in de score nog gelijk opgaand was. Maar nadat het 'Van den Heuvel-trio' op stoom was geraakt was er geen kruid tegen het advocatenkantoor opgewassen. T. van Berlo kon namens Café Thuis nog wel twee treffers bijschrijven, maar het was Aben & Slag wat de klok sloeg. Held van de avond werd F. Raaymakers. Een foutloze partij van zijn kant werd beloond met een werkelijk schitterende treffer, perfect in het kruis. Einduitslag 14-3.

In de A-klasse werd het onderonsje tussen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs en 1.FC Geerts een prooi voor eerstgenoemde. Dit duel tussen de beide concurrenten om plek 2 was het aanzien waard. Het duel ontvlamde al vrij snel na het openingsdoelpunt van T. Kluytmans wiens naam later nogmaals op het scoreformulier werd opgeschreven. 1.FC Geerts kon zich daardoor niet verstoppen en wist al snel de gelijkmaker te produceren. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd welke uiteindelijk in het voordeel uitviel voor Lindeboom. Zij wisten de score in het laatste kwartier uit te breiden naar 4-1, waarmee het in de stand verder afstand nam van 1.FC Geerts.

Rijwielhandel van den Berg kende voor de tweede achtereenvolgende maal een 3-3 als einduitslag. Ditmaal werden de punten gedeeld met Danny Megens Keurslagerij. Daar leek het in de aanvangsfase nog niet op. De Keurslagerij kwam goed uit de startblokken en werd een klein handje geholpen door de tegenstander. Bij een 2-0 tussenstand nam het wat gas terug, wat natuurlijk funest bleek te zijn tegen zo'n geslepen tegenstander als Van den Berg. Binnen een mum van tijd was de achterstand omgebogen in een voorsprong. Helaas voor Van den Berg was deze niet duurzaam genoeg om het laatste fluitsignaal te halen. R. Hendriks repareerde de opgelopen schade en bezorgde de Keurslagerij zo nog een punt: 3-3.