BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Bert Manders, Wouter van Vijfeijken, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden en Ruud van Vijfeijken
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Bert Manders, Wouter van Vijfeijken, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden en Ruud van Vijfeijken Foto:

Vaandelteam Badminton Club Lieshout kampioen

Lieshout - BCL-H1/BouwCenter Swinkels is na een 6-2 thuisoverwinning op het Oeffeltse Veerkracht kampioen geworden van de tweede afdeling van de 'Tweede klasse: Heren'. Door de ruime overwinning in deze allerlaatste competitiewedstrijd is het team met vijf punten voorsprong geëindigd op nummer twee: BC Oosterhout-H4. Uiteraard werd de overwinning uitgebreid gevierd door de Lieshoutse badmintonners.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Veerkracht-M2: 6-2
Voorafgaand aan de allesbeslissende wedstrijd tegen het Oeffeltse Veerkracht was duidelijk dat het Lieshoutse team minimaal twee punten moest halen, om niet meer achterhaald te kunnen worden door BC Oosterhout-M4. Met die opdracht stapten de Lieshoutse heren het veld op, om de eerste twee dubbelpartijen af te werken. Wouter van Vijfeijken en Bert Manders startten prima en wonnen hun dubbelpartij met 21-15 en 21-10 en haalden direct het eerste punt binnen. Ruud van Vijfeijken en Laurence Roijackers hadden het een heel stuk zwaarder. Tegen Mathieu Hooijmaijers en Ronald Thissen moesten alle zeilen bijgezet worden omdat de verschillen écht minimaal waren. Dat kwam ook tot uiting in de setstanden van 22-20, 19-21 en 20-22, waardoor de partij dus nipt verloren werd.

Singlepartijen
In de singlepartijen die daarop volgden was al snel duidelijk dat BCL-H1/BouwCenter Swinkels het broodnodige tweede punt zou gaan halen. Bert Manders won, als eerste heer, zijn partij in de 'gewoonlijke' drie sets (16-21, 21-12, 21-15). 'Gewoonlijk', omdat Bert wederom stroef begon, de eerste set verloor en daarna pas op gang kwam en alsnog de partij naar zich toe trok. Wouter van Vijfeijken, die als tweede heer speelde, had minder moeite met zijn tegenstander. Hij liet Freddy Maassen alle hoeken van de sporthal zien, met name in de tweede set die eindigde in liefst 21-2. Ook derde heer Laurence Roijackers deed het goed. 'Good old' Mathieu Hooijmaijers kreeg geen kans en verloor met 21-14 en 21-9. Dat Jeroen van der Heiden zijn singlepartij verloor (19-21, 5-21) deerde het team niet meer omdat door de drie single-overwinningen meer dan voldoende punten binnengehaald waren.

Terechte kampioen
Kenmerkend waren echter wel de twee slotwedstrijden. In die beide dubbelpartijen liet BCL-H1/BouwCenter Swinkels zien dat het de terechte kampioen is. De broers Ruud en Wouter van Vijfeijken wonnen met twee keer 21-19 en haalden zo het vijfde wedstrijdpunt binnen. Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden hadden daar wat meer tijd voor nodig. Maar, ook zij wonnen hun dubbelpartij: zij het in drie sets (21-15, 14-21, 21-16). Na de goede en ruim voldoende overwinning konden alle remmen los en konden de 'kampioenschaps-shirts' aan en de champagne open. Uiteraard werd trainer Frans van Waardenburg door de spelers bedankt en ook het bestuur van Badminton Club Lieshout zette het team in de bloemetjes, waardoor het een gedenkwaardig kampioenschap is geworden.