Knappe teamprestatie Flamingo's 1

Mariahout - Flamingo's 1, gesponsord door Auto Corsten, kreeg zondag 12 februari in Hapert voor de wedstrijd tegen VVO van coach John Nooijen de opdracht om van begin tot eind als team te spelen. De dames lieten dat op overtuigende wijze zien. In de aanval werden met een hoog baltempo de kansen goed uitgespeeld en ook benut. Ook de verdediging stond als een huis.

VVO had er geen passende oplossing voor. Gaandeweg de partij ging Mariahout meer en meer haar eigen spel spelen en kwam in een flow. Wat in de afgelopen wedstrijden vaak niet lukte, liep deze zondag wel. VVO kwam lastig tot scoren, de Flamingo's verdediging liet weinig steken vallen. Door het harde werken als team en doordat iedereen volop in beweging was om gevaarlijke aanvallen op te zetten, is Senioren 1 erin geslaagd om met een 10-17 overwinning weer huiswaarts te gaan. Twee winstpunten die ze hard nodig hebben en waarmee hun puntentotaal nu op 5 staat. De tegenstander Emos 1, van zondag aanstaande staat op de een na laatste positie met 6 punten. Mariahout speelt om 11.30 uur in sporthal de Eeght in Schaijk en kan alle mogelijke support heel erg goed gebruiken.

Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, speelde zondag ook in Hapert en speelde helaas niet haar beste wedstrijd. Na een goede start met goede aanvallen dat in eerste instantie nog anders deed vermoedde, kon Flamingo's 2 geen moment in de wedstrijd aanspraak maken op een overwinning. Na die goede eerste fase, verslapte de passing, werden er verkeerde keuzes gemaakt en werd er te weinig bewogen. Dit leidde tot een 16-10 verlies.