Patrick Swinkels in duel. Thimos Politis kijkt van dichtbij toe
Patrick Swinkels in duel. Thimos Politis kijkt van dichtbij toe Foto:

ELI te sterk voor Elsendorp

Lieshout - ELI is thuis nog zonder puntverlies gebleven door Elsendorp met 2-1 te verslaan. Door deze overwinning en het puntverlies van koploper Brandevoort, kruipt ELI wat dichter naar de bovenste plaats toe.

Op een goed bespeelbaar veld hielden beide ploegen elkaar in het eerste kwart van dit duel in evenwicht. De beide keepers werden ook niet op de proef gesteld. Het eerste dreigende gevaarlijke moment was in de 25e minuut voor het ELI-doel. De voorzet was echter te hoog om de bal te kunnen inkoppen. Direct hierna was het aan de overzijde wel raak. Willem Slegers ging op rechts zijn verdediger op snelheid voorbij en haalde verwoestend uit. De bal verdween in de verre hoek achter de kansloze doelman, 1-0. Hierna werd ELI duidelijk de betere ploeg en was het wachten op een 2e doelpunt. Lex Hollanders was daar dichtbij, maar zijn kopbal kon nog door doelman Kuijpers tot corner verwerkt worden. Ook wist hij een verraderlijk schot van de 18-jarige Patrick Swinkels nog te pareren. De schoten van Roel van Mook en Rob Spijkers misten de juiste richting.

Binnen een minuut na rust was de thuisclub bijna succesvol bij een gevaarlijke corner. Twee minuten later was het wel raak. Het was aanvoerder Lex Hollanders, die de bal uit een vrije trap in de verre hoek raak kopte, 2-0. In de 51e minuut kon Bram Donkers op snelheid op de goalie af gaan, maar werd op de rand van de 16 meter nog juist ten val gebracht. De scheidsrechter volstond met een gele kaart. De wedstrijd leek gespeeld, omdat ELI dominant bleef en geen enkele kans weggaf. Aaron Hurkx en Patrick Swinkels waren met hun schoten dichtbij de 3e goal, maar deze bleef uit. 20 minuten voor tijd liet de thuisclub plotseling de eerste tegentreffer van het seizoen op eigen veld noteren. Het was Beekmans, die de bal uit een vrije trap over de tegen de zon in kijkende Robin Evers in het net schoot, 2-1. Hierdoor kregen de bezoekers weer geloof in een goed resultaat en weerden zich veel feller. Hierdoor ontstond onrust in de ploeg van trainer Theo Donkers. 7 minuten voor tijd leverde dat Rob Spijkers zijn 2e gele kaart op, zodat ELI met 10 man kwam te staan. Elsendorp kon maar 2 minuten van dit numerieke voordeel genieten, omdat Beekmans na een vlekkeloos uitgevoerde ippon met rood het veld moest verlaten. De emoties bleven wel aanwezig, maar doelpunten werden niet meer gemaakt.

Door deze overwinning en het gelijke spel van Brandevoort tegen Milheezer Boys blijft ELI vast op de 3e plaats op geringe afstand van de koploper.

Zondag staat voor ELI de uitwedstrijd tegen Fiducia uit De Rips op het programma.