Afbeelding
Foto: ingezonden

Draaiboek boerenbruiloft bijna compleet

Boerdonk - De afgelopen weken is het boerenpaar Jos en Yvonne samen met hun getuigen Nicolle en Edwin druk in de weer geweest met de voorbereiding van de Carnaval en de boerenbruiloft. De zenuwen beginnen bij hun al op te spelen, nu de dag steeds dichterbij komt.

Ze krijgen het nog druk vanwege het volle programma wat hun te wachten staat; zoals een bezoekje bij de receptie van de voetbalprins(es) van Boerdonk, de pastoor, het Uilenbal in zorgcentrum Simeonshof, het schoolcarnaval, de carnavalsmiddag voor de ouderen in Boerdonk en de sleuteloverdracht in Veghel waar het officiƫle startschot gegeven wordt voor de carnaval in Meierijstad. Verder misschien nog wat onverwachte dingen die hun te wachten staan. En niet te vergeten de optocht in Boerdonk op de zaterdagmiddag.

Jos en Yvonne hebben het voertuig al geregeld voor de optocht in Erp op carnavalsmaandag 27 februari. Hun thema is 'Sles vur spek en bonen'. Iedereen die wil, kan om 12:00 uur aansluiten op het terrein bij Fransen-Gerrits mengvoeders.

Uitnodigingen
Jos en Yvonne hebben de uitnodigingen al verstuurd voor de bruiloft. Ook in Boerdonk is de uitnodiging vorige week bezorgd. De koffietafel en de muziek op het feest is geregeld. Deze keer zal 'De ouwe Meuk' uit Keldonk zorgen voor de gezellige muziek voor jong en oud. Wie kent ze niet als de smaakmakers van '3 pilskes vuraf'. Nu nog de tekst in elkaar zetten voor de lezing in de kerk op de zaterdagmiddag tijdens de carnaval (aanvang 14.00 uur) en het welkomstwoord op de boerenbruiloft. Aan hun inspiratie zal het niet liggen. Het tafellied is al geschreven op de melodie van een welbekend nummer.

Zenuwachtig
Echt zenuwachtig is dit paar alleen voor de zes bezwaren die notaris van den Tillaar en zijn compagnon in behandeling hebben genomen. De notaris zelf heeft het volste vertrouwen in een goede afloop hiervan. Het paar is al druk met het passen van makkelijk schoeisel tijdens de carnaval, zoals de foto laat zien. Op de dag van de bruiloft, s 'morgens om 10.30 uur, zal bruidegom Jos zijn lieftallige bruidje Yvonne vanaf Den Hazenpot op originele wijze ophalen. De rest van het programma van de boerenbruiloft op dinsdagmiddag 28 februari is wordt nog voorbereid. Volgende week zal de rest van het programma op die dag bekend worden gemaakt. Tot ziens op een of meerdere feestelijkheden met het paar.