Nicole van Hoof
Nicole van Hoof Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Nicole van Hoof

Nicole van Hoof is een bezige bij. Ze toont de MooiLaarbeekKrant foto's van haar versierde buurt. In 2014 zwaaide zij met haar man Patrick de scepter over het Heidurp. Nog steeds is deze sportieve dame actief bij de vereniging betrokken. Naast carnaval speelt sport een belangrijke rol in haar leven.

Je krijgt 'de pen' van Ton. Waar ken je hem van?
"Ton is trainer/coach van mijn voetbalelftal, een echte knuffelbeer. Ik ben voor het tweede seizoen keepster en hij legt voor mij zijn jas op de grond. Vanaf mijn 19de voetbalde ik bij Eli. Nu in Mariahout bij Dames 1 en de Veterinnen. Als echte verdediger sta ik sinds twee jaar tussen de doelpalen waar ik rust en overzicht bewaar."

Ben je altijd al voetbalster geweest?
"Sporten vind ik erg leuk. Ik deed aan basketbal, judo en tennis. Ik hèb geturnd, dat was helemaal niets voor me. Van korfbal kreeg ik steeds koppijn. Op een dag deed ik mee met straatvoetbal, gewoon met mannen erbij, ook mijn twee broers Norbert en Uwe. Ik ben geen poppetje en stond mijn 'mannetje'. Zo kwam ik bij voetbal terecht. Patrick en onze dochters Kylie en Zoé voetballen ook. De weekenden zijn op het sportpark. Tijdens de kletsavond van de Roapers kwam het bericht door dat ik voetbalspeelster van het jaar 2016 geworden was. Ik kon niet meer blijven zitten, snel terug naar Mariahout. Na afloop met Prins Joan er nog een borrel op gepakt."

Patrick komt uit Mariahout. Maar jij hebt op heel wat plekken gewoond.
"Ik ben geboren in Düsseldorf in Duitsland. Mijn moeder Annie Robbescheuten trouwde met mijn vader, de Duitse Manfred Trojahn. Ik heb maar twee jaar in Duitsland gewoond. Uiteindelijk kwam ons gezin in Beek en Donk terecht en daarna in Lieshout. Toen ik Patrick leerde kennen, hebben we samen op veel verschillende plaatsen gewoond. Het grappigste was op de camping in Ommel. Behelpen met bevroren waterleidingen. Bij de geboorte van de meisjes woonden we weer in Beek en Donk, al is Kylie in het ziekenhuis in Helmond geboren omdat ze met haar neus omhoog zat. Een pittige bevalling, maar ik stond na 6 weken weer te voetballen."

Je bent al heel wat jaren samen met Patrick?
"We zijn dit jaar dertig jaar bij elkaar. Op de dag dat we 12,5 jaar verkering hadden zijn we getrouwd. We staan samen op de foto met de crossmotor. Patrick was een fanatieke motorcrosser. Een paar jaar later, Kylie en Zoé waren al geboren, kreeg hij op de cross een ernstig ongeluk. Ik stond met Zoé in mijn nek toe te kijken en zag hem niet meer. Ik heb Zoé aan iemand anders gegeven en ben de baan op gegaan. Daar zag ik hem liggen. Hij had zijn rug gebroken."

Het grijpt je nog steeds aan. Is Patrick weer helemaal opgeknapt?
"Gelukkig wel. Nog even maf als altijd. Maar crossen doet hij gelukkig niet meer, realiseert zich wat hij allemaal had kunnen verliezen. We genieten van het leven en vieren lekker carnaval. Prachtige herinneringen hebben we aan 2014 toen Patrick prins was. Ons motto klopt nog steeds. 'Gin getob gas d'r op'."

Nicole geeft haar pen aan Jan-Willem van Dijk uit Aarle-Rixtel. Over twee weken zijn verhaal.