Afbeelding
Foto:

Probleem vervoer Lieshout opgelost

Lieshout - Sinds december 2016 rijden er minder bussen van en naar Laarbeek. Dit kan voor mensen betekenen dat zij nu niet meer kunnen reizen op tijden dat het voor hen uitkomt. Met name in Lieshout kan dit een probleem zijn. De Dorpsraad Lieshout is daarom naar een oplossing gaan zoeken en zij hebben deze gevonden in ViERBINDEN Vrijwilligershulp.

Het vervoer van ViERBINDEN Vrijwilligershulp is bedoeld voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of andere vervoersvoorzieningen. Vervoer kan wenselijk zijn voor het bezoeken van bijeenkomsten, familiebezoek, winkelen, het ziekenhuis en dergelijke. Voorheen vervoerden de vrijwilligers mensen doordeweeks en overdag. Door de veranderingen in het openbaar vervoer hebben de vrijwilligers aangegeven op aanvraag ook in de avond en in het weekend voor mensen klaar te willen staan. Alle inwoners van Laarbeek die door een beperking, overbelasting of hoge leeftijd niet in staat zijn om gebruik te maken van voorliggende voorzieningen mogen gebruik maken van ViERBINDEN Vrijwilligershulp. De vrijwilligers leveren hun uren-inzet gratis. Voor vervoer dient een kilometervergoeding betaald te worden van € 0,30 per kilometer direct aan de vrijwillige chauffeur. De minimale ritprijs is €1,50. Structureel vervoer wordt met een maximum van 3 keer per week gedaan.

Hoe kunt u vervoer aanvragen?
U kunt bellen naar ViERBINDEN Vrijwilligershulp, tel. 0492-464289. U kunt ook binnenlopen tijdens de openingstijden, in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27 te Beek en Donk. ViERBINDEN Vrijwilligershulp is bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur.

Afbeelding