Tim Kanters staat inmiddels op een gedeelde tweede plaats
Tim Kanters staat inmiddels op een gedeelde tweede plaats Foto:

Jeugd Badminton Club Lieshout werkt interne competitie bij

Lieshout - De interne 'Leo Bosch' competitie bij de jeugd van Badminton Club Lieshout heeft weer een nieuwe ronde afgewerkt. Na de speelronde van januari 2017 staat Pepijn Kerkhof bovenaan. Ainara Vandegard is opgeklommen naar de tweede plaats. Die plaats wordt gedeeld met Tim Kanters. De huidige ranglijst wordt afgesloten door Demi Migchels.

Interne competitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo'n speelronde op die trainingsavond worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler op nr. 1 staat. Hij/Zij gaat samen met de persoon op de

laatste plaats spelen in een dubbelpartij tegen de nr. 2 en de speler die op de een-na-laatste plaats staat. Op die wijze leert de jeugd om goed met elkaar te samenspelen en zijn de partijen die er uit komen wat evenwichtiger. Als er in de dubbelronde spelers overblijven dan wordt er indien mogelijk met hen een singlepartij gevormd. Is dit niet mogelijk, dan krijgt de overgebleven speler een 'bye'.

Tussenstand laddercompetitie om de 'Leo Bosch trofee'
(na speelronde januari 2017)
1. Pepijn Kerkhof 70 punten, 2. Ainara Vandegard, Tim Kanters 65 punten, 3. Stijn Brouwers 63 punten, 4. Thijs Sinten, Oyin Fagbayigbo 58 punten, 5. Angela Constant 55 punten, 6. Nils van Velthooven 53 punten, 7. Warsan Ismail Ahmed, Floris Spoorendonk, Patricia Lasczak 50 punten, 8. Demi Migchels 45 punten

Drukke tijden
Maart en april lijken weer drukke tijden te worden bij Badminton Club Lieshout. Op 8 maart begint de drukte met een Ouder-Kind-toernooi bij de jeugd. Op Zondag 12 maart wordt dat gevolgd door een Dubbeltoernooi voor zowel jeugd als senioren en op vrijdag 24 maart geeft het bestuur tijdens de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering inzicht in hetgeen zij afgelopen jaar voor de vereniging hebben betekend én wat ze van plan zijn in het komende jaar. Ook in April is de agenda weer goed gevuld:
Woensdag 8 maart 18.30 uur: Ouder-kind toernooi bij de jeugd
Zondag 12 maart 10.00 uur: Dubbeltoernooi (jeugd/senioren)
Vrijdag 24 maart 20.30 uur: Algemene Ledenvergadering
Zondag 2 april 10.30 uur: 'Scan & Go Speurtocht' in het kader van de 'Gezondheidsrace'.
Zondag 9 april 10.00 uur: Singletoernooi (jeugd/senioren) met aansluitend uitstapje jeugd
Woensdag 12 april 18.30 uur: Paasei-toernooi (jeugd/senioren)