Jumbo ondernemer Albert van den Bogaard draagt namens al zijn klanten de eerste goederen over aan Super Sociaal Laarbeek
Jumbo ondernemer Albert van den Bogaard draagt namens al zijn klanten de eerste goederen over aan Super Sociaal Laarbeek Foto:

I LIKE Food actie daverend succes

Laarbeek - De onlangs opgestarte 'I LIKE FOOD' actie bij JUMBO Lieshout en Mariahout is een ongekend succes. Klanten van JUMBO reageerden enthousiast op dit mooie initiatief van JUMBO ondernemer Albert van den Bogaard om samen voedselverspilling tegen te gaan.

"Ik heb enorme leuke en sympathieke reacties mogen ontvangen van mijn klanten, maar ook van dorpsgenoten die begaan zijn met duurzaamheid in onze voedselketen", aldus een meer dan tevreden ondernemer. "Tevens probeer ik met deze I LIKE FOOD actie daadwerkelijk inhoud te geven aan het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen de mogelijkheden die ik als supermarktondernemer heb", vervolgde Albert zijn eerste reactie op dit succes.

DeMooiLaarbeekKrant berichtte eerder dit jaar over deze I LIKE FOOD actie die zowel bij JUMBO in Lieshout als in Mariahout gelijktijdig van start ging. Klanten van JUMBO worden in de gelegenheid gesteld om producten met een zeer korte houdbaarheidsdatum tegen forse kortingen te kopen. Deze producten zijn kwalitatief uiterst verantwoord maar worden geacht op de dag van aankoop te verwerken en/of te nuttigen. Al deze geselecteerde producten vindt de klant in een speciaal hiervoor opgesteld koelmeubel in de Jumbo Supermarkt.

Win-win situatie
"Het mooie van deze I LIKE FOOD actie is dat het mechanisme alleen maar winnaars kent. Het belangrijkste is en blijft natuurlijk de mening van onze klanten en die zijn allemaal zonder uitzondering enthousiast over deze actie. Daarnaast steunen onze klanten met hun I LIKE FOOD aankoop direct een sociaal doel binnen onze Laarbeekse samenleving en wel de noodzakelijke voedselvoorziening voor onze Minima via Super Sociaal Laarbeek."

Vol trots deelt Albert dan ook mede dat in deze eerste weken van de actie er al een totaalbedrag van bijna €700,00 is gedoneerd in de vorm van goederen aan Super Sociaal. Producten die normaliter dus binnen onze supermarktexploitatie in de afvoerverwerking zouden verdwijnen worden nu middels deze I LIKE FOOD actie ten gelde gemaakt en 'omgevormd' in een forse goederendonatie aan Super Sociaal Laarbeek. Hoe mooi kan het zijn!

"Super Sociaal Laarbeek is erg blij met dit mooie initiatief van JUMBO Laarbeek. Een enorme morele en financiële 'steun in de rug' voor al onze vrijwilligers die betrokken zijn bij de voedselvoorziening voor onze Minima in Laarbeek", zo laat bestuurslid Antoon van Schaijk van Super Sociaal Laarbeek weten. "Onze Rijdende Supermarkt ontvangt wekelijks meer en meer geïndiceerde gezinnen die wij voorzien van basis boodschappen met hoge kortingen. Middels deze fantastische JUMBO I LIKE FOOD actie kunnen wij ze nog meer bieden. Chapeau!"