Ensemble I Fortunelli
Ensemble I Fortunelli Foto:

Mariaconcert door Ensemble I Fortunelli in Boerdonkse kerk

Boerdonk - Het ensemble 'I Fortunelli' geeft zaterdag 11 maart voor het zesde jaar op rij een concert in de kerk van Boerdonk, Pastoor van Schijndelstraat 35. Het concert begint om 20.00 uur. Deze keer is het programma geheel gewijd aan Maria.

Uitgangspunt zijn vijf belangrijke gebeurtenissen in het leven van Maria: Maria onbevlekt ontvangen, Maria geboorte, Maria Boodschap, het bezoek aan Elisabeth en Maria tenhemelopneming. Het concert bestaat uit vijf blokken waarin liederen worden gezongen die passend zijn bij de verschillende gebeurtenissen. De muziek is van o.a. Byrd en Palestrina, maar ook van Di Marino en Glielo. Elk blok begint met een Ave Maria.

Ensemble I Fortunelli is een ensemble dat elke zomer een week samenkomt in Casa I Fortunelli in Italiƫ om te werken aan een nieuwe programma. Ze sluiten de week af met enkele concerten. Ze voeren dit programma nu uit in Nederland en Belgiƫ. De start van deze reeks is in Boerdonk. Het ensemble staat onder leiding van Francien Meuwissen.

U bent van harte uitgenodigd om naar hen te komen luisteren. De entree is gratis, een vrije gift welkom. Na afloop van het concert wordt u een kop koffie of thee aangeboden.