'De Ouwe Hap' in Zonnetij

Aarle-Rixtel - 'De Ouwe Hap' geeft woensdagavond 15 maart een concert in Zonnetij, gelegen aan de Heindertweg 87 in Aarle-Rixtel. De avond vindt plaats in 't Trefpunt.

De Ouwe Hap is een muziekvereniging uit Aarle-Rixtel en is inmiddels 44 jaar jong. Opgericht in februari 1973 door een groep enthousiaste, muzikale analfabeten, die graag samen muziek wilden maken. Na enige tijd in de muziek schoolbanken te hebben doorgebracht was De Ouwe Hap geboren. Een klein jaar na oprichting moest er al een serenade gebracht worden bij de 100-jarige Harmonie de Goede Hoop.

Er werd gekozen voor passende kleding in de stijl van Brabantse klederdracht.De heren in zwarte broek, jas, vest, boezeroen, dasje, pet en klompen, de dames in zwarte rok, jak, neuzik witte muts, bij passende schollek en klompen. Onlangs is besloten om deze klederdracht te verwisselen voor eigentijds kleding.

In de loop van de jaren zijn er muzikanten weggevallen, desondanks is De Ouwe Hap sinds 2010 onder leiding van Piet Diender, nog altijd een gezellige muzikaal bevlogen club met een diversiteit aan blaasmuziek. Wekelijks wordt met veel inzet en enthousiasme gerepeteerd, op het diverse repertoire van wals, mars, polka, tango, waarbij zelfs de klassieke muziek niet geschuwd wordt.

Zij verzorgen dan ook regelmatig concerten binnen en buiten en in verzorgingshuizen. Belangstellenden die graag met hun muziek kennis willen maken, kunnen contact opnemen met: 06-22286613 of deouwehap@gmail.com. De avond begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt €5,00 inclusief een kop koffie en een consumptie. De kaartjes voor deze avond zijn te koop op woensdag 8 en 15 maart en donderdag 9 maart van 9.30 tot 11.00 uur in 't Trefpunt in Zonnetij. Of op de avond zelf bij binnenkomst. Iedereen is van harte welkom.