Het Ganzendonckse Ganzendoeck
Het Ganzendonckse Ganzendoeck Foto:

Familie Van Puffelen schenkt opbrengst aan Club van 100

Ganzendonckse Ganzendoecken geveild

Beek en Donk - Ganzendonck schilderde er tijdens de carnavalsoptocht zondag flink op los. De Familie Van Puffelen reed met twee heuse Ganzendonckse doecken langs het enthousiaste publiek, dat stond te trappelen om de verfkwast te mogen vasthouden.

De opbrengst van grootste Ganzendonckse Ganzendoecken liep torenhoog op. Dit via de speciale Van Puffelen Veilingsite.?Het bod van 150 euro, dat zondag als eerste werd gedaan, is overboden met 20 euro... de veilingwijzer voor een van de doecken, gesigneerd door Prins Luuk XLV en Prinses Lisa kwam daarmee uit op 170 euro. Dit nieuwe bod werd gedaan door Ganzendoncks Adjudant Elwin.?Voor het tweede Ganzendonckse doeck heeft de eigen Prins Luuk XLV een bod van 211 euro gedaan. Wie bood meer?! Niemand! Het veilingpubliek gunde deze twee prominente Ganzendonckse hoogwaardigheidsbekleders 2017 de prachtige exclusieve doecken. Voor hen zijn ze van blijvende emotionele waarde en een aandenken aan een fantastische skonne carnaval, die 'Nie te Filme' was…

De Familie Van Puffelen, die de doecken heeft laten schilderen en geveild, is super blij met deze opbrengst en dankt daarmee de bieders voor hun beider bod. Maar de familie Van Puffelen is nog het meest enthousiast over het behoud van deze doeken in carnavaleske kring.

De totaal geveilde opbrengst gaat naar de Club van 100. De Club van 100 heeft het streven om in samenwerking met de stichting Teugelders van Ganzendonck, diverse activiteiten mogelijk te maken voor de verschillende doelgroepen in de Beek en Donkse samenleving, zoals jeugd, zieken en mensen die een moeilijk jaar achter de rug hebben, mensen met een beperking (KansPlus) en senioren. De Ganzendoecken zijn afgelopen dinsdagavond overhandigd bij Café Zaal De Tapperij aan de bieders onder een luid klinkende ere-serenade van de geweldig spelende Ganzendonckse kapellen STOUDT en Nummerke 3. Meer over het Grootste Ganzendoeck allertijden via de Facebooksite: De Van Puffelen Veilingsite.

De Familie Van Puffelen gaat vanaf vandaag weer op zoek naar nieuw schildertalent en boort daarvoor de Zuid-Europese landen aan. Via Parijs en Milaan wil de Familie haar schildercaravaan opslaan in het kleurrijke Venetië. Of ze volgend jaar weer terugkomen naar Ganzendonck is daarmee niet zeker. Dat wordt afwachten dus… De Familie Van Puffelen gaat nu eerst uitgebreid genieten van de Italiaanse zon!