Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Jan-Willem van Dijk

Carnaval staat voor de deur als de MooiLaarbeekKrant aanbelt bij Jan-Willem van Dijk, alias prins Jan-Willem d'n Uurste in 2014 van Ganzegat. De geboren en getogen Aarle-Rixtelnaar is een carnavalsdier, zoals hij zelf zegt. "Vorige week heb ik, tijdens de kletsavond, het elfde gouden ganzenei gekregen. Dat is vers van de pers", lacht Jan-Willem trots.

Via Nicole van Hoof komt de 'Kletskoppen' nu bij jou terecht. Hoe ken je haar?
"Nicole is de vrouw van Patrick die, net als ik, prins was in 2014. Ze moest op zoek naar iemand uit Aarle-Rixtel en kwam bij mij terecht. Iemand anders kent ze hier niet", grinnikt Jan-Willem.

Nu ben je alleen thuis. Wie wonen hier nog meer?
"We wonen hier met z'n zessen, in een samengesteld gezin, met vier kinderen. Zelf heb ik een dochter Vera (14) en een zoon Niels (11). Mijn vriendin Monique heeft een dochter van achttien, Amber en een dochter van zestien jaar, Anouk. Eigenlijk hebben we nu allebei vier kinderen. We wonen nu ruim drieënhalf jaar samen onder één dak."

Ik zag bij jouw naam staan: 'projectleider/technisch beheer en onderhoud bij BAM Bouw en Techniek'. Wat houdt dit in?
"Dat betekent dat wij het onderhoud van gebouwen verzorgen, maar wel speciale gebouwen. Ik beheer bijvoorbeeld het Philips stadion en de Rabobank in Boxtel. We doen al het onderhoud, verbouwingen, schilderwerk, dakreparaties en noem maar op. Op dit moment bouwen we aan een nieuwe tribune bij De Herdgang. De diversiteit van mijn klanten is groot en het zijn er veel meer."

Vorige week ontving je het gouden ganzenei van Ganzegat tijdens de drukbezochte kletsavond. Wat betekent dit voor jou?
"Carnaval is het belangrijkste wat er is! Je kunt mensen in het zonnetje zetten die wel eens vergeten worden. Dat kan iemand zijn die veel achter de schermen doet en zich positief inzet. Geen Laarbeekse vrijwilligerspenning gekregen, maar wel de carnaval in Ganzegat openen. Het gouden ei was voor mij een complete verrassing. Voor ik het me besefte stond ik op het podium om 'm in ontvangst te nemen", laat Jan-Willem trots weten.

Je speelt sousafoon in de Ganzegatse hofkapel. Hoe is dat zo gekomen?
"In mijn diensttijd zag ik een sousafoon in het repetitielokaal liggen. Als slagwerker moest ik steeds hetzelfde riedeltje trommelen, dat verveelde me. Ik ging kijken of ik geluid uit die sousafoon kreeg. Dat betekent nu oefenen vanaf september en na carnaval de tuinslang erdoor", lacht Jan-Willem.

En wat doe je meer?
"Verder ben ik bij Harmonie 'De Goede Hoop' tambour-maître en zit ik sinds kort bij het Oranjecomité. Daar heb ik een doel voor ogen, maar welk doel dat is, dat verklap ik niet. In ieder geval is samenwerken met andere verenigingen dé gouden formule. Ook zwem ik met 'de natte zakken'. Dat is niet wat jij denkt. We gaan elke maandagavond met een clubje mannen naar de Drie Essen. Na het zwemmen: handdoeken nat, zwembroek nat en alles mee naar huis in …. de natte zak!"

Jan-Willem geeft de pen door aan Ingrid van Teeffelen-Schuurmans in Beek en Donk. Over twee weken leest u haar verhaal.