Hurkmans en Aben & Slag in evenwicht

Heesakkers houdt De Tapperij in bedwang

Beek en Donk - Na een lange tijd wist eindelijk weer eens een team een punt af te knabbelen van Café-Zaal de Tapperij. Deze eer viel te beurt aan Heesakkers Administratie & Advieskantoor.

Zij wisten het de koploper in de A-klasse erg lastig te maken en het duurde dan ook lang voordat De Tapperij een gaatje vond in de defensie van Heesakkers. N. Jansen kreeg het voor elkaar, maar de voorsprong was geen lang leven beschoren. Twee minuten later kwam Heesakkers via R. Slaets langszij. Deze 1-1 betekende ook direct de eindstand.

Een gelijkspel stond ook na 36 minuten zaalvoetbal op het scorebord tussen de laagvliegers FC van de Burgt en Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt.FC Van de Burgt wilde koste wat het kost dit duel winnend afsluiten om zodoende de rode lantaarn over te dragen aan Rijwielhandel van den Berg. Het was er hen alles aan gelegen en de voorsprong werd dan ook weldra bereikt. Sevenmiles, die inmiddels de hete adem van FC van de Burgt in de nek voelde, trok vijf minuten later de stand gelijk. Er ontspon zich een gevecht waarbij Sevenmiles met nog 6 minuten te spelen de voorsprong nam. In dit beladen zespunten-duel gaf FC van de Burgt nog eenmaal gas en wist het met nog twee minuten op de klok de stand recht te trekken. Daarmee besloot men elkaar het punt te gunnen.

In de B-klasse was ook een puntendeling te bewonderen en wel in de topper tussen Hurkmans Plaatwerk BV en Aben & Slag Advocaten. Met dit gelijke spel schieten beide teams niet veel op, tenzij je de ongeslagen status dit seizoen van Hurkmans in ogenschouw neemt. Maar de teleurstelling van de groeiende achterstand op de koploper, DK Garagebedrijf, zal groter zijn. Vooral voor Hurkmans, aangezien zij een verrassende 2-0 voorsprong namen tegen dé ploeg in vorm van de laatste weken. Dat betekende voor Aben & Slag een karakterpot voetballen en dat deden ze. Knokkend wisten ze tweemaal J. van den Heuvel in stelling te brengen om vervolgens ook tweemaal toe te slaan. De 2-2 was de einduitslag tussen beide concurrenten.

Zoals al eerder vermeld, de lachende derde was DK Garagebedrijf. Zij liepen middels een overwinning op FC Avondrood uit in de rangschikking. Weliswaar 2 duels meer gespeeld, maar de punten zijn in de tas. Tegen FC Avondrood kwamen de heren in het paars geen moment echt in gevaar. T. van Oort loodste de koploper met twee treffers naar een stabiele 4-1 overwinning. L van Heijnsbergen kon namens FC Avondrood de eer nog redden. Zij wachten inmiddels al een poosje op een driepunter. Mogelijk komende week wanneer het duel tegen het eveneens laag geklasseerde BrabantTent de opener van de avond zal zijn.

BrabantTent wacht ook al een hele tijd op een overwinning. Tegen Meulensteen/ Van Lieshout kon alweer een voorsprong niet behouden blijven, een epidemie die binnen de gelederen van de Rothosen vaker de kop opsteekt. Ze kwamen keurig met 2-0 voor, maar binnen vijf speelminuten was deze door Meulensteen omgebogen. En hoe! Mede dankzij J. van der Putten stond het plots 5-2 en was de wedstrijd gespeeld. BrabantTent stribbelde nog wel even tegen, maar Meulensteen stond niet toe dat een comeback werd bewerkstelligd. Een einduitslag van 6-4 betekende voor Meulensteen dat het op het vinkentouw blijft zitten van de top 3. BrabantTent daarentegen speelt een verloren seizoen.