Roel van Mook in een fel gevecht om de bal. Patrick Swinkels volgt het aandachtig. Foto:

ELI moet buigen voor RKPVV

Lieshout - Opnieuw kon ELI een uitwedstrijd niet winnend afsluiten. Terwijl alle thuiswedstrijden in dit seizoen in winst werden omgezet, zijn nu al 11 punten verloren in uitwedstrijden. RKPVV, de nummer 4 van de ranglijst toonde zich zondag met 3-1 de sterkste in Helmond.

Zonder basisspelers als Bram Donkers, Willem Slegers en Rob Spijkers had de ploeg van Theo Donkers na 15 seconden al bijna succes. Het gevaarlijke schot van Erwin von Kriegenbergh ging rakelings langs (de voor ELI) verkeerde kant van de paal. Direct hierna was het aan de overzijde ook bijna prijs. Na een fout in de verdediging kon aanvoerder Lex Hollanders de gevaarlijke Joey van Lieshout nog van een treffer afhouden. Toch viel al na 8 minuten de openingstreffer. Opnieuw werd een defensieve fout gemaakt, die van Lieshout nu wel keurig afstrafte en daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Met een stormachtige wind tegen lukte het de Blauwwitten niet om de bal in de eigen ploeg te houden en een goede combinatie op te zetten. In de 18e minuut werd het 2-0 door een slap schot van Nino Rahael. ELI kon hier weinig tegenover stellen en kwam helemaal niet in zijn eigen spel, omdat de thuisclub feller was en het tempo soms ontregelde. In het laatste kwartier voor de rust verbeterde het spel van ELI wel, maar het wist geen echte doelkans te creƫren. Vlak voor rust leek de wedstrijd helemaal beslist, toen van Lieshout de 3-0 liet aantekenen na opnieuw een grote verdedigingsfout.

Een getergd ELI liet direct na rust zien, dat de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld was. Eerst kopte Aaron Hurkx uit een gevaarlijke hoekschop nog rakelings langs, maar direct hierna was hij wel succesvol. Met een fraaie trap schoot hij de bal uit een vrije trap vanaf 20 meter fraai in de bovenhoek, 3-1. ELI bleef drukken en was in de 54e minuut dicht bij de aansluitingstreffer. Een kopbal van Bas Hollanders ging buiten bereik van de doelman naast. Hierna bleven de Blauwwitten wel strijden voor een beter resultaat, maar veel kansen leverde dat vooralsnog niet op. Met Niels den Bol, Stijn Donkers en Randy van der Groef als invallers drukte ELI in het laatste kwartier wel op het RKPVV-doel. Verder dan een terecht afgekeurd doelpunt van Lex Hollanders, een mooi schot voorlangs van Patrick Swinkels en enkele gevaarlijke hoekschoppen kwam de ploeg echter niet.

Deze nederlaag heeft nauwelijks gevolgen voor de positie van ELI op de ranglijst. ELI blijft 3e met een grote voorsprong op RKPVV. Komende zondag hebben de Blauwwitten een uitgelezen kans om dit verlies recht te zetten als rode lantaarndrager Irene op bezoek komt.