Eerste editie 'Brabantse Kluis Trail'

Aarle-Rixtel - Vanuit Herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel wordt op 20 mei door Trailrunning Europe de eerste editie van de 'Brabantse Kluis Trail' gehouden. Het doel van dit evenement is om deelnemers kennis te laten maken met de prachtige natuurlijke omgeving van gemeente Laarbeek.

Deelnemers hebben de keuze uit twee afstanden, 10 en 20 kilometer. De beide routes lopen door de omliggende natuurgebieden van Staatsbosbeheer en gemeentes Laarbeek en Gemert-Bakel.

Herberg de Brabantse Kluis ligt aan de rand van een prachtig cultuurlandschap omringt door weilanden met volop grazende koeien. Aan de ene kant een mooi landelijke omgeving, aan de andere kant de gastvrije herberg in de schaduw van het klooster 'Heilig Bloed', de thuisbasis voor zusters.

De locatie voor deze trail is door de organisator bewust gekozen. De mensen, de sfeer én een vleugje historie zorgen samen voor een karakteristieke start én finish van deze trail. Liefhebbers van trailrunning worden getrakteerd op een sfeervol trailrunning evenement waarbij genieten vooropstaat. De 'Brabantse Kluis Trail' is geen wedstrijd maar een evenement waarbij deelnemers kennismaken met de Brabantse bourgondische gastvrijheid gecombineerd met prachtige paden in de natuurlijke omgeving waar trailrunners zo dol op zijn.

Samen met partners geeft Trailrunning Europe invulling aan de definitieve route. In de laatste weken voor het evenement wordt deze openbaar gemaakt. Wat vast staat is dat beide routes in het eerste gedeelte door natuurgebied 'de Biezen' lopen. Een van de mooiste natuurgebieden in omgeving Laarbeek en dé perfecte omgeving voor een trail.

Voor meer informatie over dit evenement én inschrijven voor deelname ga je naar www.trail-running.eu. Inschrijven kan tot 1 mei 2017, er zijn een beperkt aantal tickets voor het evenementen beschikbaar. Help je graag een handje mee? Ook vrijwilligers kunnen zich melden via de website.