René Bastiaanse
René Bastiaanse Foto:

Lezing over het 'Rijke Roomse Leven'

Lieshout - Seniorenvereniging/KBO Lieshout is er in geslaagd René Bastiaanse naar Lieshout te halen! Historicus René Bastiaanse van het Brabants Historisch Informatie Centrum, houdt dinsdag 28 maart een lezing over het 'Rijke Roomse Leven' van weleer.

Hij lardeert zijn presentatie met ruim 150 foto's en een kleine quiz. René Bastiaanse is bij velen bekend van de tv-serie De Wandeling op Omroep Brabant. Veel mensen hebben de laatste restjes van het rijke Roomse Leven in Brabant nog meegemaakt. Catechismus, eerste communie, schoolbiecht, misdienaren en processies zijn vaak bekende termen. Bastiaanse vertelt onder meer over de katholieke seksuele moraal en de gevolgen daarvan voor de sociale en economische ontwikkeling van de Brabantse samenleving.

De voordracht vindt plaats in het Dorpshuis en begint om 13.30 uur. Inclusief een kopje koffie of thee kosten de kaartjes €5,00 voor niet-leden en €2,00 voor leden van KBO Lieshout. Kaartjes zijn te koop vanaf 28 februari in de voorverkoop tijdens de Inloop of bij Gerry van Hoof, tel. 0499-421715. Op 28 maart zijn 's middags aan de zaal kaartjes verkrijgbaar voor €5,00 per persoon.

Inloop iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis. Loop eens binnen en maak kennis met een actieve seniorenvereniging.