Brood bakken op een vuurtje tijdens een gezamenlijk kamp: allemaal belangrijke onderdelen voor leden van de Scouting
Brood bakken op een vuurtje tijdens een gezamenlijk kamp: allemaal belangrijke onderdelen voor leden van de Scouting Foto:

Scouting Lieshout-Mariahout neemt deel aan NLdoet

Lieshout/Mariahout – Wat is een Scoutinggroep zonder een blokhut en wat is een blokhut zonder een kampvuurplaats? Om ook in de toekomst, op een veilige manier te kunnen genieten van een mooi kampvuur wordt de kampvuurplaats van Scouting Lieshout – Mariahout bij Blokhut 't Luyts honk tijdens NLdoet gerenoveerd.

De kampvuurplaats neemt een centrale plaats in op het terrein van Scouting Lieshout – Mariahout. De ronde stookplaats is een heerlijke plek om, op veilige afstand van het kampvuur, te zitten. Tijdens de opkomsten van de verschillende speltakken brengen de leden hier, rondom een klein of groter kampvuur, veel van hun tijd door. Bij het kampvuur worden (spannende) verhalen en ideeën uitgewisseld en wordt hout bewerkt met zakmessen. Ook voor het roosteren van marshmallows, appel met kaneel en suiker of het bakken van broodjes is de kampvuurplaats een ideale plek.

Als gevolg van het veelvuldig gebruik en vanwege het groeiend aantal leden, moet de huidige kampvuurplaats nodig opgeknapt en vergroot worden. Vrijwilligers hebben in de afgelopen maanden plannen gemaakt om de huidige kampvuurplaats af te breken en opnieuw op te bouwen met meer zitplaatsen.

Scouting Lieshout – Mariahout grijpt NLdoet aan om een start te maken met de renovatie van de kampvuurplaats bij blokhut 't Luyts honk aan de Herendijk 7 in Lieshout. Het plan is om daarna op de zaterdagen, en eventuele avonduren, de kampvuurplaats verder te voltooien. Tijdens NLdoet, op zaterdag 11 maart, wordt om 08.30 uur gestart met de activiteiten. Vele handen maken licht werk, dus iedereen is welkom om te komen helpen of om een kopje koffie te komen drinken.

Zwerfvuildag 25 maart
Naast deelname aan NLdoet, neemt Scouting Lieshout – Mariahout ook weer deel aan de Zwerfvuildag op zaterdag 25 maart. Traditiegetrouw neemt de jongste speltak van Scouting Lieshout – Mariahout weer actief deel aan deze schoonmaakactie. Tevens dient de Blokhut van Scouting Lieshout – Mariahout ook dit jaar weer als een startplaats en uitvalsbasis voor de vrijwilligers die op die dag het zwerfvuil verzamelen en afvoeren in de Groenste Gemeente van Nederland. In de ochtend staat de koffie klaar en rond lunchtijd zal er koffie, thee, belegde broodjes en soep beschikbaar zijn voor de vrijwilligers.

Ouder informatieavond (ALV) 11 april
Leiding en bestuur van Scouting Lieshout houden op dinsdag 11 april een ouder informatieavond (aanvang 20.00 uur in de blokhut). Tijdens deze ouder informatieavond worden de activiteiten van de verschillende speltakken toegelicht, waaronder ook de verschillende kampen en overnachtingen die dit seizoen nog op de planning staan, zoals de overnachting voor de Bevers, de Regionale Scouting Wedstrijden voor de Scouts en het gezamenlijke kamp tijdens het Hemelvaartweekend.

Agenda
Zaterdag 11 maart: NLdoet, start van de renovatie van de kampvuurplaats.
Zaterdag 25 maart, 09.00 uur: Nationale Zwerfvuil dag (start vanaf de blokhut).
Dinsdag 11 april, 20.00 uur: Ouder informatieavond in de Blokhut.