De groenling
De groenling Foto: Leo van den Heuvel

Lezing van Lou Megens bij IVN Laarbeek

Het raadselachtige leven van vogels

Laarbeek - Bij IVN Laarbeek vindt donderdagavond 16 maart een boeiende lezing plaats. Deze keer gaat het over het raadselachtige leven van vogels. De lezing wordt gegeven door Lou Megens, schrijver van enige bekende boeken over vogels.

Op deze avond worden vele vragen beantwoord met ondersteunend fotomateriaal en instructief filmmateriaal. Zijn vogels intelligent? Kunnen vogels kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen vogels ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen vogels vliegen? Kunnen vogels gevoelens tonen? Hoe goed kunnen vogels horen? Daarnaast wordt ingegaan op begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose, camouflage, etc.

Voor iedereen is dit een zeer informatieve en interessante lezing over vogelgedrag. De plaats van handeling van deze lezing is weer de bekende locatie in het IVN gebouw de Bimd aan de Beekseweg te Aarle-Rixtel. De lezing is gratis en begint om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom op deze IVN-avond, die zich altijd kenmerken door de informele sfeer en veel gezelligheid. Bijgaande foto is van Leo van den Heuvel, en laat de groenling zien, een van de vogels die zich dit voorjaar weer volop laten horen en zien.