Afbeelding
Foto: Leo van den Heuvel

IVN wandeling in de Biezen

Aarle-Rixtel - De eerste voorjaarswandeling in de Biezen wordt gehouden op zondag 12 maart, want een beetje voorjaar is het al, als je luistert naar de geluiden, de eerste vinken alweer gehoord, de koolmezen hebben het druk en de merels laten 's morgens vroeg ook al weer weten dat ze hun territorium aan het afbakenen zijn. Kortom, maart lentemaand laat van zich horen.

IVN Laarbeek gaat een mooi stukje Laarbeek laten zien wat steeds interessanter wordt. Niet alleen omdat het voorjaar wordt, maar zeker ook voor de nieuwe bewoners van de Biezen. Je zult ze misschien niet zien, maar zeker wel hun sporen, want ze kunnen er wat van, die wilde zwijnen die je als nieuwkomers in de Biezen heel graag ziet komen. Ze dragen mee aan de Biodiversiteit in dit gebied wat daardoor alleen maar rijker wordt. De meningen mogen hierover verdeeld zijn, maar leuk om daar zondag eens iets dieper op in te gaan.

Verder is het de tijd van de mossen die hier ook in heel veel soorten aanwezig zijn en die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Ze nemen loepjes mee, zodat ze nog beter bekeken kunnen worden. Er gaat vaak een wereld open als je ziet hoe mooi en divers ze zijn. Heel voorzichtig kun je ook zien dat de vroege plantjes zich weer laten zien, je loopt er vaak aan voorbij maar ze zijn er al volop. Het waterbeheer in de Biezen is een verhaal apart waar ze zeker aandacht aan besteden.

Dus kom zondag 12 maart naar de Biezen, kinderen zijn ook welkom. Laarzen of goede waterdichte schoenen zijn geen luxe. Ze vertrekken om 10.00 uur vanaf de Biezen. Vanuit Beek en Donk richting Brabantse kluis, rechts laten liggen, 200 meter verder aan de linkerkant, vanuit Aarle-Rixtel bij de Brabantse kluis op de kruising rechts de Biezen na 200 meter start aan de linkerkant van de weg. Kom zondag genieten in een mooi stukje van de Groenste gemeente van Nederland, waar iedereen trots op kan zijn.