Stem PPS

Nog een week en we mogen allemaal weer naar de stembus. Na lang wikken en wegen heb ik de grote stap toch maar gewaagd en ga ik meedingen naar een plaats op de Haagsche Pluche. Het zal u niet verbazen dat Partij P. Skauwe, de PPS, hoge ogen gaat gooien en vanzelfsprekend dingt naar de functie van Minister-President. Het gaat te ver om het hele verkiezingsprogramma uit de doeken te doen maar kort zal ik enkele punten uiteenzetten waarmee PPS zich duidelijk profileert ten opzichte van de andere partijen:

PPS heeft door de jarenlange ervaring met drugs aan de Bosrand, in de Burgemeester Mostermanslaan en in de Willemstraat genoeg van de overlast. We gaan hard optreden tegen harddrugs en soft tegen softdrugs. Wiet wordt toegestaan, het is tenslotte een natuurproduct en duurzaamheid voor alles.

Wat duurzaamheid betreft gaan de gemeenten een voorbeeld geven. Paprika's en komkommers kweken op het platte dak van het gemeentehuis, waarbij zonnecollectoren zorgen voor de energie. Als groenste gemeente van Nederland zet PPS hiermee Beek en Donk direct op de maatschappelijke kaart.

Huiselijk geweld is uit den boze. Hierop maakt PPS een uitzondering. Eén keer per jaar mag de vrouw des huizes de man een enorme dreun geven op zijn kanus. Dit bevordert de emancipatie en de man hoeft echt niet te vragen waarom hij dit verdiend heeft, hij weet dat heus wel.

De betrekkingen met Rusland, Verenigde Staten, Irak, China, Australië en Zuid-Afrika worden door MP P. Skauwe nauwer aangehaald. Niet omdat Nederland daar direct wat aan heeft maar wel voor staatsbezoek aan landen waar ik nog nooit geweest ben. Dit noemen we in politieke termen het nuttige met het aangename verenigen.

Cultuur bepaalt de samenleving. Sport komt op de tweede plaats. De mens is immers niet gemaakt om te sporten anders had de bedenker ons wel vier poten en vleugels gegeven. Midden in het centrum van Laarbeek bouwen we een multicultureel centrum waar gedanst, gemusiceerd, etnisch gekookt, werelds gedronken en ge-cabaret kan worden.

PPS is voor Zwarte Piet, bruine bonen, groen gras, rijpe rode tomaten, geile grieten, kleinere klassen en gas, water en licht. Daartegenover is PPS tegen witte benen, rodehond, grijze muizen, zwarte magie, blauwe enveloppen, paarse neuzen en eigenlijk tegen de boerka. Maar voor sommige mensen zou dit een verplichting moeten zijn.

Stemmen is geen verplichting maar een recht. Maar wie zwijgt stemt toe, dus stem PPS. Goed tellen hoort daarbij want niet de mensen die stemmen bepalen een verkiezing, maar de mensen die de stemmen tellen. Nou hoop ik wel dat ze in Den Haag Laarbeek weten te liggen anders moet ik dat eerst maar eens uit gaan leggen. De rest van het PPS-verkiezingsprogramma trouwens ook.