Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout op weg naar eeuwfeest

Lieshout/Mariahout - Waar vind je tegenwoordig nog een Wit-Gele Kruis? Die zijn toch uitgestorven? Niets is minder waar. Het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout is springlevend als nooit tevoren. Weliswaar is in de loop van de laatste 50 jaren haar takenpakket ingrijpend veranderd, maar wat het Wit-Gele Kruis nu nog doet, daar staat het voor.

Het zorgadviescentrum in Lieshout, opgenomen in de achterzijde van het medisch centrum, is nog dagelijks van 10.00 tot 11.00 uur geopend voor de uitleen van zaken als krukken, rolstoelen enzovoort. Het zorgadviescentrum wordt bemand door 5 enthousiaste dames, die ook niet schromen om desnoods als het niet anders kan de hulpmiddelen thuis te bezorgen. En als iets niet aanwezig is, dan doen ze al het mogelijke om te zorgen dat het er komt.

Ook de groep Gezondheidsvoorlichting is in Lieshout en Mariahout geen onbekende. Samen met diverse organisaties (o.a. de KBO's) organiseert het GVO voorlichtingsavonden waar de bezoekers werkelijk iets aan hebben. Ze doen dit al bijna 30 jaren met groot succes.

En dat springlevende Wit-Gele Kruis, viert op 1 april 2020 haar 100-jarige bestaan. Een werkgroep is al ruim een jaar bezig om de meer dan interessante geschiedenis in de ontwikkeling van de gezondheidszorg in het algemeen en die van het Wit-Gele Kruis in het bijzonder, te verzamelen.

Zij kan daarbij gelukkig op de steun rekenen van een aantal leden van de heemkundekring 't Hof van Liessent. Gezamenlijk wordt gewerkt aan de totstandkoming van een jubileumboek voor belangstellenden.

Het Wit-Gele Kruis telt in Lieshout en Mariahout nog altijd ruim 1200 leden. En dat is logisch, want voor een contributiebedrag van slechts €5,50 per jaar kunnen de leden beschikken over alles wat het Wit-Gele Kruis te bieden heeft. En waarom zou je alles van ver halen als het in je eigen dorp voorhanden is.

Het Wit-Gele Kruis wil graag nieuwe leden inschrijven. Iedereen woonachtig in Laarbeek is van harte welkom. Dus voor hulpmiddelen niet langer naar Gemert of Helmond, maar gewoon naar Lieshout. Tot 1 mei 2017 worden geen inschrijfkosten in rekening gebracht. Een reden te meer om snel lid te worden. Neem contact met hen op via www.wit-gelekruis.nl of tel. 0499-423169.