Afbeelding
Foto:

Jubileumfeest 150 jaar 't Oude Raadhuis

Expositieruimte 't Oude Raadhuis bestaat in 2017 al 150 jaar, en er worden meer dan 40 jaar exposities gehouden voor en door Laarbeekenaren. Dat schreeuwt om een feestje.

Dus we hebben een mooi feestprogramma opgesteld bestaande uit kunst, creativiteit en muziek. Een echt dorpsgebeuren waarbij u allemaal betrokken wordt. Zaterdag 29 april is om 13.00 uur de officiële opening van het feestweekeinde voor genodigden, door Burgemeester Frank van der Meijden. Met een vendeliersgroet voor 't Oude Raadhuis uitgevoerd door onze Gildes en muziek door de harmonie van O&U.

Zondag 30 april, zaterdag 6 en zondag 7 mei van 12.00 tot 17.00 uur is 't Oude Raadhuis geopend voor het publiek. Een overzichtstentoonstelling van werken van kunstenaars die de laatste 30 jaar geëxposeerd hebben in 't Oude Raadhuis.

-Enkele plaatselijke kleine muziekensembles brengen die dagen gezellige muziek ten gehore.

-Daarnaast wordt er stil gestaan bij 't Oude Raadhuis 'Toen', met een expositie over het Bestuur en de Raden van de Gemeente Beek en Donk, door De Heemkamer Beek en Donk. En 't Oude Raadhuis 'Nu', met informatie over de trouwerijen die plaatsvinden in 't Oude Raadhuis.

Met de afsluitende Kunstmarkt zondag 7 mei van 12.00 tot 17.00 uur op het Heuvelplein in Beek en Donk. Met meer dan dertig kramen Kunstwerken: beelden, schilderijen, keramiek, sieraden, enz. Feestelijk opgeluisterd door vier bekende Laarbeekse blaaskapellen; de Coöperatieve Stoomafblaas Kapel, Muziekmakerij De Biks Bent, Vrouwenband Permanent en de Ekkermuzikanten. Ook is de overzichtstentoonstelling in 't Oude Raadhuis geopend.

Het Heuvelplein is versierd met werken van het kunstproject gemaakt door kinderen van de basisscholen uit Beek en Donk.

Noteer deze data en kom!

Sponsoren: Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door donaties van de Gemeente Laarbeek en Rabobank de Peel.