Afbeelding
Foto:

Techniekweek en open huis bij 'De Muldershof'

Beek en Donk - Op brede school 'De Muldershof' vindt van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart de techniekweek plaats. Zoals de naam al doet voorspellen staat die hele week in het teken van techniek. Daarnaast zal ook wetenschap een plek gaan krijgen binnen deze week.

De Technische Universiteit Eindhoven komt een demonstratie verzorgen met een soccer robot. Daarnaast gaan leerlingen van héél dichtbij een race auto bekijken. Ook gaan ze in de klas aan de slag met techniekactiviteiten, proefjes en (veel nieuw!) constructiemateriaal.

Leerlingen van groep 7 en 8 hebben al wat mogen smullen van techniek. Zij hebben namelijk op 21 februari een bezoek gebracht aan de Technobiel; een grote truck, die voor één dag geparkeerd stond bij school, boordevol met technische activiteiten.

Tijdens het 'Open huis', dat plaatsvindt op woensdag 29 maart van 18.00 tot 20.00 uur, zal er nog veel van de techniekweek te zien zijn. Ook hebben ze voor die avond leuke demonstraties en workshops op het programma staan. Wat precies, dat verklappen ze nog niet! De Muldershof nodigt jullie allemaal van harte uit om naar het 'Open huis' te komen; de koffie/ thee en wat lekkers staat klaar!

Op De Muldershof staat de ontwikkeling op het gebied van Wetenschap en Technologie hoog op de agenda. Zo hebben ze in hun jaarplan aangegeven om dit schooljaar een techniekweek te organiseren en het jaar daarop zal techniek structureel terug gaan komen binnen hun onderwijs.

In het Nationaal Techniekpact 2020 dat op 13 mei 2013 is gesloten door onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, topsectoren, studenten, Rijksoverheid en regionale overheden staan afspraken om het aantal technici te vergroten en de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren. Alle basisscholen bieden dus in 2020 structureel Wetenschap en Technologie aan in het onderwijs.