Rijwielhandel Van den Berg verschaft zichzelf lucht


Topper in de B-klasse eindigt onbeslist

Beek en Donk - De opluchting bij Rijwielhandel Van den Berg was groot na het treffen met de nummer laatst FC van de Burgt. In dit heuse zespuntenduel wist de Rijwielhandel te voorkomen dat het de onderste plaats in zou moeten nemen en zette het door de essentiële zege FC van de Burgt verder op afstand.

Het was datzelfde FC van de Burgt dat nog wel zo formidabel startte. Een achterstand werd binnen tien minuten omgezet in een 3-1 voorsprong waarna het uitzicht had op een broodnodige overwinning. FC van de Burgt zag daarbij de geslepenheid van de Rijwielhandel over het hoofd. Het liet zich in de slotfase foppen. De Rijwielhandel lachte in haar vuistje. Het verschafte zichzelf met deze kostbare 5-4 zege frisse lucht in de rangschikking. Het gat tussen de beide concurrenten is nu 5 punten in het voordeel van Rijwielhandel Van den Berg.

De A-klasse kende deze avond ook de voortijdige beslissing om het kampioenschap zo lijkt het. In een enerverend en spannend duel trok Café-Zaal de Tapperij uiteindelijk aan het langste eind. Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs, zo ongeveer het hele seizoen al vertoevend op het tweede plan, weerde zich kranig en kwam in dit onderling treffen verscheidene keren op voorsprong. T. Kluytmans was belangrijk met drie treffers, maar ook aan de andere zijde was R. Ros trefzeker met hetzelfde aantal. Het was uiteindelijk R. Martens die namens de Tapperij de wedstrijd besliste door met zijn tweede van de avond de 6-4 aan te tekenen. R. de Groot bracht vlak voor tijd nog even de spanning terug, maar in de 20 secondes die nog over waren was Lindeboom niet bij machte nog een punt te redden. Het verschil tussen beide ploegen is nu 7 punten, waarbij de koploper, de Tapperij, nog een wedstrijd tegoed heeft.

In de B-klasse lijkt Aben & Slag de beste papieren te hebben om zich binnen niet al te lange tijd koploper te mogen noemen. Het won eclatant met maar liefst 13-1 tegen FC Avondrood. P. Donkers redde de spreekwoordelijke eer, maar daar was ook alles mee gezegd betreffende de figuranten op deze avond. Aben & Slag wervelde zich naar een riante score waarbij T. Kuypers (viermaal) en E. van den Heuvel (vijfmaal) de grote smaakmakers waren in dit duel. Door deze overwinning naderde Aben & Slag, welke nog een wedstrijd te goed heeft, de koploper tot op één punt. FC Avondrood zag het gat met de nummer 6 groeien tot 7 punten.

Want BrabantTent wist de overwinning van verleden week een goed vervolg te geven door ook Café Thuis aan de zegekar te binden. B. van den Bergh, dit jaar opmerkelijk productief, wist ook in dit duel het netje gemakkelijk te vinden. Mede dankzij zijn 3 doelpunten won BrabantTent met 5-4 van Café Thuis. Sneu voor Café Thuis nadat de start van het duel nog zo rooskleurig was. T. van Berlo had het op zijn heupen in de beginfase en schoot zijn kameraden al snel naar een 2-0 voorsprong. Even zo snel rechtte BrabantTent haar rug en kwam het langszij. Beide teams troffen nogmaals doel, waarna in het slot van het duel BrabantTent liet zien over de langste adem te beschikken in dit duel: 4-3.

In de kop van de B-klasse troffen Hurkmans Plaatwerk BV en DK Garagebedrijf elkaar. De koploper, DK, gelukte het ook niet Hurkmans de ongeslagen status af te nemen. Dat DK nog een punt overhield aan dit duel werd met name bewerkstelligd in het tweede deel van de wedstrijd. Daarin maakte het een 3-1 achterstand ongedaan en nam het vlak voor tijd zelfs een 5-4 voorsprong. DK wist deze overigens niet te behouden, maar dat viel statistisch gezien ook wel te verwachten aangezien Hurkmans kampioen gelijke spelen aan het worden is deze jaargang. Doelman J. van der Leemputten schoot in de laatste minuut Hurkmans langszij. Met deze uitslag is de kans op de titel voor Hurkmans nihil te noemen. DK Garagebedrijf zal al haar wedstrijden moeten winnen wil het zich laten kronen tot kampioen.