De judoka's van Judoclub Mariahout met hun prijzen
De judoka's van Judoclub Mariahout met hun prijzen Foto:

Goede prestaties judoka's Judoclub Mariahout

Mariahout - Vijf judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Judo- en Jiu Jitsu club Gemert. Dit toernooi werd op 19 maart gehouden in sporthal Molenbroek te Gemert.

Niek van Berkel begon zijn toernooi met een verliespartij, maar daarna wist hij zich goed te herpakken met winst op waza-ari en ippon. Hij behaalde een mooie tweede plaats. Krijn van Lieshout opende wel goed met een winstpartij op beslissing. Helaas liep hij daarna tegen een verliespartij aan. De twee opvolgende wedstrijden wist hij zich wel weer te herpakken met twee keer winst op waza-ari. Hij behaalde eveneens een goede tweede plaats.

Sander Leenders had na een korte afwezigheid direct de flow te pakken. Hij wist zijn eerste partij tegen de latere poulewinnaar met waza-ari winnend af te sluiten. Na een verliespartij mocht hij het opnemen tegen zijn clubgenoot Nils van Velthooven. Nadat de volledige wedstrijdtijd was verstreken kon er nog geen winnaar aangewezen worden. Er volgende een verlenging waarin Sander een waza-ari scoorde en de winst naar zich toetrok. Sander behaalde een mooie, zeer verdiende, derde plaats. Nils van Velthooven zat dus in een poule met Sander Leenders. Hij kon goed tegenstand bieden, maar helaas kwam de winst deze keer nog niet zijn kant op. Nils behaalde een vierde plaats. Een vierde plaats was er ook voor Robin van Kessel. Robin draaide goed mee, maar zo ging bijv. de winst in de laatste partij toch op beslissing naar zijn tegenstander. Robin zit er dichtbij, dus lekker doortrainen en met hetgeen aan ervaring vandaag opgedaan moet een winstpartij in de volgende wedstrijden toch dichterbij komen.