Afbeelding
Foto:

Bouwgolf ondersteunt stamceldonatie

Beek en Donk - De eerste Bouwgolfbaan in Laarbeek wordt zondag 26 maart geopend in de wijk Beekse Akkers. Behalve op een andere manier kennis te maken met de wijk wordt er op deze middag ook aandacht gevraagd voor stamceldonatie. Informatie over wat stamceldonatie is en wat het allemaal betekent om stamceldonor te worden is beschikbaar. Ook wordt de gelegenheid geboden om een financiële bijdrage te leveren.

Elk jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen door middel van een stamceltransplantatie. Daar zijn echter donoren voor nodig, waarvan er nog een groot tekort is. Eén van de organisatoren is stamceldonor, reden genoeg voor de organisatie om hier tijdens deze middag extra aandacht voor te vragen.

Bouwgolf is een activiteit die wordt georganiseerd als onderdeel van de Gezondheidsrace 2.0 Buurtvereniging Beekse Akkers wil met het organiseren van Bouwgolf zo veel mogelijk mensen uit Laarbeek op een leuke manier aan het bewegen krijgen. Bovendien is dit een unieke kans om de groene wijk Beekse Akkers eens op een andere manier te leren kennen!

Er zijn ludieke prijzen te verdienen, zoals een pannenset en een reisje Wenen.

De eerste editie van Bouwgolf vindt plaats op zondag 26 maart tussen 14.00 en 17.00 uur. Verzamelpunt is in de buurt van het Isidorusplein in de Beekse Akkers. De weersvoorspellingen zijn goed, kom zoveel mogelijk met de fiets om parkeerproblemen in de wijk te voorkomen.

Deelname is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Advies is om stevige schoenen aan te doen. Inschrijven als team of individueel via bouwgolf@gmail.com is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.